Când se aliniază astrele, nici Justiția nu are ce să facă!

Ați văzut cât de repede l-a potcovit Justiția pe Ioan Niculae? Dar mai ales cât de repede s-a întors milionarul în euro din Italia și s-a prezentat la fix la întâlnirea cu polițiștii care l-au dus direct în arest, cum a coborât din avion. Ce om, domnule, mi-am zis în sinea mea. Plecat să se recupereze după covidul ăsta păcătos, n-a mai stat un minut în clinica în care se internase, deși, spun unii, nu-și terminase tratamentul prescris de medici. Ei, da, asta conștiință. Omul nu mai avea somn, gândindu-se doar la cum să ajungă mai repede acasă. Chiar mă gândeam, prin gestul său de a se pune imediat la dispoziția autorităților, patronul de la Interagro le-a dat o lecție de civism lui Sebastian Ghiță, Codruț Marta și altor borfași de acest gen apăruți în ultimii 30 de ani.

Și pe când mă pregăteam să-i aplaud gestul, să scriu un editorial pe tema asta, m-a bulversat o știre de ultimă oră: Condamnat la 5 ani de închisoare, Niculae are toate șansele să beneficieze de eliberare condiționată în perioada următoare. Cum dracu vine asta, bă? Nici nu a ajuns la Jilava și e ca și eliberat? Cum e posibil? Simplu, niște pedepse date pentru faptele comise s-au contopit între timp și din această contopire el a executat deja 710 zile. Plus că beneficiază de o reducere a pedepsei cu o treime, pentru că are vârsta de peste 60 de ani. Da, bă, mai simplu de atât nici că se poate. Milionarul a prins momentul potrivit, cel al alinierii astrelor, inclusiv al Astrei Giurgiu, echipă pe care o patronează, și asta a fost.

Păi, nea Ioane, de ăsta îmi ești? Eu te credeam om responsabil, cu frică de Dumnezeu și de legea românească și când încolo, matale știai ce te așteaptă acasă. De aia erai tot un zâmbet la aeroport, de parcă te duceai la nuntă, și nu la mititica. Erai cu calculele la zi, ba chiar nerăbdător să ajungi în arest, să-ți speli păcatele legate de evaziune și spălare de bani. Nu-i așa?

leader board 728 x 90 px

Auzi, da’ calculele matale ce zic, săptămâna viitoare, pe luni, pe marți primești înștiințarea de eliberare condiționată? Nu? A, trebuie să stai în carantină 14 zile că ai venit dintr-o zonă cu Covid. Lasă, nea Ioane, nu te îngrijora, vorbești cu ăia de la arest să-ți dea voie să te izolezi la domiciliu. Că la banii pe care îi ai, pot fi și ei oameni, nu doar gardieni.