Când se alimentează cardurile de energie pentru românii vulnerabili

card energie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a început printarea și distribuirea cardurilor de energie pentru românii vulnerabili. Acestea vor fi alimentate începând cu 20 februarie. A fost lansat și un ghid cu toate informațiile pe care consumatorii trebuie să le știe.

Ghidul poate fi accesat aici! Fiecare card va fi alimentat de două ori, anual, cu câte 700 de lei. Banii se vor putea folosi numai pentru plata facturilor la energie.

Ajutorul este acordat pentru aproximativ 4 milioane de persoane vulnerabile, care locuiesc în aproximativ 2,8 milioane de gospodării eligibile, pentru a compensa prețul la energie indiferent de natura acesteia, respectiv energie electrică, energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne pentru foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

Potrivit calendarului asumat, începând de la 20 februarie se vor efectua plățile pentru facturile curente și restante.

„Am realizat zilele acestea un ghid care vine să soluționeze toate spețele speciale ce pot să apară în procesul de acordare și utilizare a cardurilor de energie. A fost trimis deja către toate oficiile poștale din țară, pentru ca poștașii să fie pregătiți să vină în sprijinul beneficiarilor. Fiind o măsură cu un asemenea impact în ceea ce privește numărul de beneficiari, este firesc că nu poate exista un tipar standard. Noi trebuie să fim pregătiți pentru a preîntâmpina orice posibilă deficiență. În acest sens, poștașii din întreaga țară sunt pregătiți și au materialele necesare pentru a-i ajuta pe beneficiari. Am discutat cu ei zilele trecute și vom mai avea video call-uri pentru a ne prezenta realitatea de la firul ierbii. Pe această cale vreau să le mulțumesc, pentru că ei au făcut ca această măsură să fie cu adevărat posibilă”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Potențialii beneficiari vor fi înștiințați dacă s-au descoperit situații care îi fac neeligibili. În acest caz, ei pot suna la 0319966, numărul de call center pentru care Poșta a mobilizat peste 50 de angajați, unde vor primi informații suplimentare și vor fi îndrumați, dacă situația poate fi corectată.

 

 

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/