Când răsare soarele pe drumurile sparte din Oravița?

lucrare aquacaras oravita

Lucrările derulate la rețeaua de apă și canal din Oravița încă nu au fost încheiate, fapt care dă mari bătăi de cap în special șoferilor. În iulie 2021, Romeo Dunca, prezent la ședința Consiliului Local Oravița, a dat asigurări că problema se va rezolva în cel mai scurt timp. În această săptămână, aceeași promisiune a dat-o și vicepreședintele forului, Ovidiu Rădoi. Ce spune directorul Aquacaraș, Gheorghe Filipescu?

Profitând de prezența vicepreședintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Ovidiu Rădoi, consilierii orăvițeni, în speță cei de la PSD și PMP, au adus în discuție problemele stringente ale orașului. Una dintre eternele nemulțumiri, care pare să nu se mai rezolve niciodată, a vizat drumurile făcute praf din cauza lucrărilor la rețelele de apă și canal. „Când se apucă cei de la Pfeiffer să asfalteze orașul?”, a fost prima interpelare în Consiliul Local Oravița, reunit miercuri în ședință extraordinară.

„Nu cred că mai există vreun oraș unde să își bată joc de cetățeni cum își bat la Oravița. De un an ne tot mint. Au venit doi domni de la Aquacaraș și au zis că într-o lună se finalizează. Au trecut 3 luni. Nu s-a făcut nimic. Ne rupem mașinile, se întâmplă accidente. Să-și bată joc în asemenea hal de noi… nu știu de ce. Pentru că la Reșița sparg și pun la loc. Bine că le-am votat rectificări și proiecte ca să deblocăm odată situația. Vin, ne mint până își fac treaba cu noi.”, a răbufnit consilierul PSD, Marțian Lepa.

lepa si zainea

1000x200 dacus 02

Vicepreședintele CJ l-a sunat pe directorul Aquacaraș chiar în timpul ședinței. De fapt, vina nu ar fi în curtea operatorului de apă-canal, ci tergiversarea lucrărilor are ca principal motiv lipsa de personal de la firma de construcții, spune Ovidiu Rădoi. „Este un proiect foarte mare al Aquacaraș, am lucrat și eu acum mulți ani la acest proiect care acum se finalizează, chiar eu am semnat contractul de finanțare pentru a doua tranșă, cea de 107 milioane de euro, și este firesc, având în vedere dimensiunea proiectului și suprafața pe care se lucrează, pentru că sunt toate cele 8 localități urbane din Caraș-Severin, acum au început să se facă proiecte și pentru localitățile rurale mai mari, este firesc să întâmpinăm astfel de probleme, mai ales în condițiile în care Aquacarașul nu este cel care face lucrarea direct, ci prin diferite firme. Ei trebuie să verifice toate firmele care lucrează. Sunt unele firme mai serioase și care și-au făcut treaba de la bun început, altele au probleme de personal și părerea mea e că asta e cea mai mare problemă la firmele de construcții. Dacă nu ai personal, se întâmplă să întârzie lucrările. Am vorbit cu domnul Filipescu în timpul ședinței și chiar spunea că a avut o discuție astăzi (n.r. joi, 27 iulie) cu Pfeiffer care lucrează aici. Au mai cerut o amânare, dar nu a fost de acord și de luni vor veni să înceapă și repararea străzilor, să le aducă la stadiul inițial, cum scrie în contract.”, a declarat Ovidiu Rădoi pentru Express de Banat.

ovidiu radoi si dumitru ursu

Am luat și noi legătura cu directorul Aquacaraș, Gheorghe Filipescu, pentru a discuta despre o problemă care pare fără rezolvare la Oravița. Acesta ne-a indicat vinovații (aceiași pe care îi menționa și Ovidiu Rădoi), dar ne-a dezvăluit și termenul-limită la care străzile orașului vor fi gata asfaltate. „Constructorul lucrează, are termen de finalizare 31 decembrie. Problema e cu refacerea, adică să aducă la forma inițială. Făcusem deja un program de lucrări astfel încât să aducă la forma inițială toate străzile. Toate aceste refaceri trenează din trecut. Pe mandatul meu nu decontez nimic până când nu e refacerea făcută. E meteahnă împământenită la constructori. El să treacă repede, să își ia banii. Sigur, acestea nu sunt lucrări atât de bine plătite. Au mai rămas zone din trecut unde avuseseră decontările făcute. Le aduc la zi fără probleme.”, a dat asigurări directorul Filipescu.

publicitate si promovare online banner maxagro