Când postezi mult și prost

Asta se întâmplă când vrei sa-ți justifici neputința, ignoranța, nepriceperea și toate pleonasmele legate de un lucru pe care, oricât te-ai strădui, nu ești în stare să-l realizezi. Poți să faci tumbe, să stai în cap, capră sau ce-ți mai trece prin căpșor, poți să te numești Vasile Roaită, Ilie Pintilie, Moromete sau mai știu eu cum, că dacă nu ai ce-ți trebuie, degeaba te agiți ca sifonul în paharul pregătit pentru șpriț.

Nu râde, Romi, nu râde, că despre tine e vorba. Că tu când începi să postezi pe Facebook uiți să te mai oprești. Nu mai vorbesc de corectură, dă-o dracului de gramatică și cu cine-o inventat-o, ci de ceea ce scrii. Fără noimă. Începi cu una și termini cu altele. Un talmeș-balmeș din care, în afară de tine, nimeni nu înțelege nimic. Mai pe românește, vorbești mult și fără rost. A, și tot timpul tu ești Făt Frumos din tei, haiducul din elicopter, asfaltatorul number one al județului, recuperatorul de potcoave de cai morți, în timp ce toți ceilalți sunt hoți, bandiți, nepricopsiți.

Nu mai departe de acum câteva zile când, tam-nisam, după cum ți-e năravul, te-ai luat de Dani Stanciu de la Express de Banat. Ce ți-o făcut omul ăla? Că o postat un filmuleț realizat la Forotic? Omu’ și-o făcut datoria, a mers la Forotic să vadă cu ochii lui dacă „cetățeanul” Bunea, cum iți place ție să-i spui localnicului care te-a făcut albie de porci în ultima ședință a CJ, spune sau nu adevărul despre Drumul Județean 572. Bă, Romi, Stanciu n-are nicio legătură cu înjurăturile pe care ți le-ai luat de la localnici. El i-a ascultat și nimic mai mult. Că te-au luat peste picior și au făcut mișto de tine e o altă poveste. Ziaristul și-a făcut treaba, exact cum și-a făcut-o la ședința aia de pomină cu „cetățeanul” Bunea. Și apropo de asta, eu dacă aș fi fost în locul tău nu aș mai fi ieșit din casă o săptămână. De rușine, nu de alta. Nu aș mai fi vorbit nici măcar cu nevasta, darămite să fi ieșit pe Facebook.

Și apoi, puiucule, dacă o luăm și pe partea scrisă și postată de tine pe Facebook, singur recunoști că mai mult de atât nu poți: „DJ a trecut prin tot ceea ce ținea de partea tehnică . A ajuns la bani și din considerente financiare sau politice care nu mai depind de mine, astăzi nu am nici un răspuns concret în ce privește data în care va intra în comisia interministeriala, iar mai apoi la Hotărâre de Guvern.” Păi dacă așa stau lucrurile, atunci de ce te legi de Stanciu? De ce nu stai tu cuminte în banca ta și nu mai vorbi neîntrebat sau nu-ți mai da cu părerea despre anumite chestii care te depășesc? Vezi-ți de manivela ta, de elicopterul tău și lasă-i pe alții să facă ce trebuie.

A, era să uit, am înțeles că mâine te duci să stai de vorbă cu „cetățeanul” Bunea la el acasă. Ai grijă ce vorbești și ce prostii mai spui. Să nu mă faci de râs. Oamenii au pretenții de la tine că, vorba aia, ești ditamai președintele CJ care mai mult vorbește și se ceartă decât face ceva.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/