„Când îți pleacă liderul este o pierdere. Și Ionuț a fost un lider. Putea fi președintele Consiliului Județean”

ionut popovici pmp
Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Foștii colegi de partid ai lui Ionuț Popovici recunosc că plecarea acestuia din PMP reprezintă o pierdere, considerând că, atât timp cât a fost șeful organizației cărășene, acesta a fost cu adevărat un lider.

Plecarea lui Ionuț Popovici din PMP nu i-a lăsat indiferenți pe colegii săi. Florin Remețan, consilier județean în Arad și actual vicepreședinte PMP în Regiunea Vest, a vorbit într-o recentă conferință de presă la Reșița despre vechea conducere. Tot atunci a dezvăluit un episod care datează din anul 2016, atunci când Ionuț Popovici putea să devină președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, dacă ar fi acceptat o alianță cu PNL.

„Eu nu fac parte dintre politicienii care zic, când pleacă cineva din organizație: «bine că a plecat, am rămas întăriți». E o prostie! Când îți pleacă liderul, este o pierdere, hai să fim sinceri. Și Ionuț a fost un lider. A știut să facă alianțe. Eu chiar vreau să dau ceva din casă. Ionuț putea să fie președinte de Consiliu Județean în 2016. Atunci, Falcă, împuternicit de PNL, a avut sarcină, dacă Ionuț și cu Roxana de la Timișoara acceptă funcția de președinte al Consiliului Județean, să facă alianță cu PNL. Ionuț a refuzat atunci, chiar personal l-am sunat: «Ionuț, e o șansă istorică, vom avea doi președinți de consiliu județean». Mi-a spus «e o pălărie prea mare, mă mulțumesc cu atât și e ok». A rămas consecvent promisiunilor de atunci. Este o pierdere, dar viața merge înainte. Și primarii sunt pierdere, dar noi suntem în fața unui fapt. Suntem alături de echipa care a rămas.”, a explicat Florin Remețan.

florin remetan pmp

Florin Remețan

Nici liderul PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, nu a avut nimic rău de spus despre fostul său coleg de partid, plecat cu acte la PSD. Îi acceptă decizia și apreciază rezultatele pe care le-a avut alături de PMP. „Fostul președinte PMP Caraș, domnul Ionuț Popovici, în momentul în care partidul a intrat într-o stare de degringoladă și a avut un conflict destul de dur și direct cu fostul președinte al partidului (n.r. Cristian Diaconescu), ne-a spus la un moment dat că el nu mai vede opțiuni serioase în PMP și va căuta o altă soluție pentru el. N-am crezut personal că va pleca. Asta este situația. Într-un moment de instabilitate, unii colegi din PMP au luat decizia să plece. N-a plecat singur, a plecat cu 4 primari. Cât a fost președinte, a scos scoruri bune, partidul a stat bine. Este opțiunea lui. Nu am avut o discuție înainte de a pleca, nu am ce să mai comentez. A plecat cum au plecat și alții. În viața politică, oamenii se mai și despart.”, a mai spus Eugen Tomac.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/