„Când îți pleacă liderul este o pierdere. Și Ionuț a fost un lider. Putea fi președintele Consiliului Județean”

ionut popovici pmp

Foștii colegi de partid ai lui Ionuț Popovici recunosc că plecarea acestuia din PMP reprezintă o pierdere, considerând că, atât timp cât a fost șeful organizației cărășene, acesta a fost cu adevărat un lider.

Plecarea lui Ionuț Popovici din PMP nu i-a lăsat indiferenți pe colegii săi. Florin Remețan, consilier județean în Arad și actual vicepreședinte PMP în Regiunea Vest, a vorbit într-o recentă conferință de presă la Reșița despre vechea conducere. Tot atunci a dezvăluit un episod care datează din anul 2016, atunci când Ionuț Popovici putea să devină președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, dacă ar fi acceptat o alianță cu PNL.

„Eu nu fac parte dintre politicienii care zic, când pleacă cineva din organizație: «bine că a plecat, am rămas întăriți». E o prostie! Când îți pleacă liderul, este o pierdere, hai să fim sinceri. Și Ionuț a fost un lider. A știut să facă alianțe. Eu chiar vreau să dau ceva din casă. Ionuț putea să fie președinte de Consiliu Județean în 2016. Atunci, Falcă, împuternicit de PNL, a avut sarcină, dacă Ionuț și cu Roxana de la Timișoara acceptă funcția de președinte al Consiliului Județean, să facă alianță cu PNL. Ionuț a refuzat atunci, chiar personal l-am sunat: «Ionuț, e o șansă istorică, vom avea doi președinți de consiliu județean». Mi-a spus «e o pălărie prea mare, mă mulțumesc cu atât și e ok». A rămas consecvent promisiunilor de atunci. Este o pierdere, dar viața merge înainte. Și primarii sunt pierdere, dar noi suntem în fața unui fapt. Suntem alături de echipa care a rămas.”, a explicat Florin Remețan.

florin remetan pmp

Florin Remețan

Nici liderul PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, nu a avut nimic rău de spus despre fostul său coleg de partid, plecat cu acte la PSD. Îi acceptă decizia și apreciază rezultatele pe care le-a avut alături de PMP. „Fostul președinte PMP Caraș, domnul Ionuț Popovici, în momentul în care partidul a intrat într-o stare de degringoladă și a avut un conflict destul de dur și direct cu fostul președinte al partidului (n.r. Cristian Diaconescu), ne-a spus la un moment dat că el nu mai vede opțiuni serioase în PMP și va căuta o altă soluție pentru el. N-am crezut personal că va pleca. Asta este situația. Într-un moment de instabilitate, unii colegi din PMP au luat decizia să plece. N-a plecat singur, a plecat cu 4 primari. Cât a fost președinte, a scos scoruri bune, partidul a stat bine. Este opțiunea lui. Nu am avut o discuție înainte de a pleca, nu am ce să mai comentez. A plecat cum au plecat și alții. În viața politică, oamenii se mai și despart.”, a mai spus Eugen Tomac.