Când doi se ceartă, al treilea câştigă! Filiala USR Moldova Nouă are sediu de partid!

Proaspăt intrată în spectrul politic de la malul Dunării, Organizația USR Moldova Nouă, condusă de Doina Vrăjitor, se-ndreaptă cu pași mici, dar siguri, spre scopul propus: câștigarea alegerilor locale din 2020.

Șefa Uniunii Salvați România de la malul Dunării nu pierde nicio clipă atunci când vine vorba de creșterea în sondaje a partidului din care face parte. După ce a fost desemnată să preia frâiele Organizației de la Moldova Nouă, aceasta a făcut toate demersurile pentru ca echipa sa să beneficieze de un spațiu pe care să-l transforme în sediu de partid, un loc în care USR-iștii să se poată întâlni și să pună țara la cale pentru binele orașului.

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local din 30 august, proiectul privind repartizarea unui spațiu cu o suprafață de 50,85 de metri pătrați filialei USR Moldova Nouă, în vederea închirierii fără licitație publică, a fost votat de 11 din 16 consilieri prezenți la masa decizională.

Singurii care s-au abținut să aprobe acest proiect au fost consilierii social-democrați, precum și reprezentantul UNPR-ului, politicienii atrăgându-i atenția viceprimarului Moiseș, președintele celei mai recente ședințe de Consiliul Local și inițiator al proiectului, că spațiul respectiv a fost cerut și de cei de la PMP sau de la Pro România în cadrul ședințelor anterioare (tot pentru sediu de partid), primarul Torma luând hotărârea, la vremea respectivă, de a retrage acest proiect de pe ordinea de zi, pe motiv că existau cereri pentru ca acest spațiu să intre în posesia oamenilor fără locuință.

În consecință, viceprimarul Moiseș le-a replicat consilierilor că, la momentul actual, el este inițiatorul proiectului, iar pentru că nu există nicio cerere pentru ca acest spațiu să fie dat altcuiva decât USR-ului, șeful Uniunii Sârbilor nu a găsit aici niciun fel de piedică. Astfel, contractul de închiriere va fi încheiat pe o perioadă de cinci ani, cu posibilitatea prelungirii termenului, în condițiile legii.