Când artiștii se întâlnesc și fac artă… „Îngerii plâng”, iar „Ghinionistul” are noroc

po 1000x100px (3)

Au avut norocul să se întâlnească prin intermediul „Ghinionistului”. S-au văzut, s-au plăcut și s-au apucat de treabă. Colaborarea dintre Cristi Iakab și Iura Luncașu a adus pe marile ecrane din România un actor principal extrem de talentat la muzică. 

Arta i-a adus împreună, așa că nu se putea să iasă altceva din întâlnirea lor decât artă. Și a ieșit. Atât pe plan cinematografic, cât și muzical. Cristi Iakab i-a dat o mână de ajutor regizorului Iura Luncașu pentru a face din personajul principal din „Ghinionistul” un chitarist talentat. Iar colaborarea a fost una potrivită pentru toată lumea.

„A fost o experiență aparte să fac parte din momentul respectiv. A fost ceva spontan. Am cântat mai multe pasaje și Iura a luat ce s-a potrivit”, povestește Cristi Iakab în interviul acordat pentru Express de Banat. Este vorba despre momentul în care cei doi actori principali (Vlad Logigan și Sânziana Tarța) se află la o „cină” romantică, iar tânărul Robert, prin mâinile lui Cristi Iakab, interpretează o melodie la chitară.

În ceea ce privește întâlnirea cu regizorul, „Iura este un tip extraordinar. Mi-a plăcut foarte mult felul în care lucrează cu oamenii, are nebunia aia de artist, are sclipirea de moment. Lucrurile astea se văd imediat la un om de calibrul lui. Este un tip remarcabil. Trebuie să îl cunoașteți. Știe să ghideze lucrurile, știe să tempereze situații, știe să stoarcă din tine ce e mai bun în momentul în care e de stors”.

„Dacă aș fi știut ce face el la chitară, aș fi schimbat scenariul” – Iura Luncașu

1000x200 dacus 02

Complimentele sunt reciproce. „Cristi Iakab este artistul cu care vreau să colaborez mulți ani de aici încolo, pentru că este un om senzațional și un super profesionist. Eu dacă aș fi știut în perioada în care filmam cu Cristi ce știe el să facă la chitară, schimbam scenariul de dragul lui. E fabulos! Când l-am auzit cântând «Ciocârlia» rock la chitara lui electrică, am crezut că nu-i adevărat”, povestește Iura Luncașu, invitat și el în redacția Express de Banat pentru un interviu.

S-au cunoscut prin prisma filmului „Ghinionistul”, dar colaborarea lor a ajuns mai departe. Iura Luncașu a regizat primul videoclip al lui Cristi Iakab & The Road Band pentru piesa „Îngerii plâng”. „Când a ascultat piesa a doua oară, deja îmi povestea videoclipul”, spune impresionat Cristi Iakab. De cealaltă parte, Iura Luncașu vorbește despre potrivire și întâmplări… neîntâmplătoare. „Am propus acest scenariu multora din industria muzicală, iar aici s-au potrivit foarte tare mesajele. L-am ascultat cam ce ar vrea el de la poveste și i-am propus scenariul ăsta. A spus că îi place foarte mult și așa am făcut videoclipul. Până la urmă te tot întrebi cu întâmplările astea dacă e ceva întâmplător pe lumea asta. Ele vin că trebuie să vină”.

Cert este că există mari șanse ca cei doi artiști să colaboreze în viitorul apropiat. Iura Luncașu pregătește deja un nou film pe care să îl producă în zonă, așa că nu este exclus să îl vedem sau măcar să îl reauzim pe Cristi Iakab în viitoarea producție.

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px