Când ar putea începe demolarea stadionului „Dan Păltinișanu” din Timișoara

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Ministrul Dezvoltării a declarat, la Timișoara, că în acest moment se realizează un studiu de trafic și se obțin ultimele avize, astfel încât să poată începe demolarea stadionului „Dan Păltinișanu”, iar apoi construirea unei noi arene.

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, s-a aflat joi, la Timișoara, iar în timpul vizitei a mers și pe șantierul căminului studențesc realizat pentru Universitatea de Vest cu bani de la Guvern.

53058826602 2743d7d956 c

Adrian Veștea a vorbit și despre proiectul privind viitorul stadion din Timișoara, precizând că în acest moment se obțin ultimele avize și se discută despre realizarea unui studiu de trafic în zonă.

Știu care este așteptarea pe care o au cetățenii din Timișoara. Este legată de viitorul stadion care ar trebui să înceapă cât se poate de repede. S-a finalizat studiul de fezabilitate, suntem în etapa în care se obțin avize, se discută de studiul de trafic din zona respectivă. Este un proiect extrem de mare, un proiect în valoare de 850 milioane lei, pentru 31.500 de locuri. În zona respectivă va exista o aglomerare foarte mare și atunci este necesar un astfel de studiu de trafic în zonă”, a declarat Adrian Veștea.

De asemenea, Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a precizat că „ne propunem ca în această vară, sper, să avem Hotărâre de Guvern de demolare, respectiv de aprobare a noii investiții. Sper că e fezabil acest plan”.

53059412226 65be5d6c13 c

Totodată, și pentru sala polivalentă a Timișoarei se așteaptă întocmirea unei studiu de trafic de către primărie.

Avem, de asemenea, în pregătire realizarea unei săli polivalente de 11.000 de locuri. Toate aceste proiecte sunt în diverse etape de progres, sperăm ca cât de repede să obținem hotărâre de guvern și să putem să începem implementarea lor”, a detaliat ministrul Dezvoltării.

S-a făcut studiul de prefezabilitate și se așteaptă studiul de trafic. Primăria trebuie să-l facă și stăm de șase luni, chiar azi am vorbit la CNI despre asta”, a adăugat și Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei.