Când ajungem cu mașina pe Muntele Mic

Oficialii Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat al județului Caraș-Severin vin cu lămuriri suplimentare despre circulația pe drumul care face legătura între telescaun și Muntele Mic. Asta pentru că, în vară, aceștia au făcut declarații referitoare la o potențială deschidere a șoselei și pe timp de iarnă.

Singura cale de acces spre platoul Muntelui Mic este în momentul de față telescaunul. Cu o capacitate de transport redusă, mașinile se adună cu zecile la bază, iar turiștii așteaptă ore în șir, cu tot cu bagaje să ajungă la pensiunile și hotelurile de la altitudine. Mai mult decât atât, în caz de viscol, oamenii sunt obligați să se întoarcă acasă, deși au făcut rezervarea de weekend, pentru că periculoasele gondole nu pot funcționa. Astfel că, cei care conduc Direcția de Patrimoniu a județului s-au gândit că este cazul să schimbe câte ceva și să dea drumul circulației pe timp de iarnă.

În vara acestui an, la șoseaua ce duce până la platoul montan a fost deja inaugurat parapetul de protecţie pentru sezonul de iarnă. Lucrarea a fost realizată cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării şi Turismului şi are o valoare totală de 1,8 milioane de lei. Este vorba despre 2.200 de metri de parapet. Rolul lor este de a împiedica ieşirea autovehiculor în decor. Lucrarea însă va fi terminată la anul. „Pe drumul respectiv mai trebuie montat parapet pe o lungime de circa 2 kilometri, după care va fi deschis circulației. În această iarnă nu am putut să riscăm viața șoferilor, astfel că mai bine l-am menținut închis, deși am investit sume importante de bani acolo”, a spus Ianăș Roșeți, directorul Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat al județului Caraș-Severin.