Cancerul de col uterin poate fi prevenit! Evaluare prin programul național la Maternitatea Odobescu din Timișoara

untitled design set 970x90 px

La Maternitatea Odobescu a Spitalului Municipal din Timișoara se derulează Programul Național de Screening pentru cancerul de col uterin. Acesta se adresează femeilor cu vârste cuprinse între 25 și 64 de ani, asigurate sau neasigurate.

Sunt eligibile persoanele care au domiciliul în România, nu au un diagnostic confirmat de cancer de col uterin, sunt asimptomatice și nu au antecedente sugestive pentru această patologie.

Programul nu se adresează femeilor care prezintă absența congenitală a colului uterin, prezintă histerectomie totală pentru afecțiuni benigne, au diagnostic stabilit de cancer de col uterin sau au diagnostic stabilit pentru alte forme de cancer genital.

Recoltarea se realizează în prima săptămână după oprirea sângerării menstruale, fără spălături vaginale cu cel puțin trei zile înainte, fără contact sexual cu trei zile înainte și fără folosirea de ovule sau creme intravaginale cu trei zile înainte.

publicitate ziar expresb 1000x100

Rezultatele testului Babeș Papanicolaou și recomandările medicale, dacă este cazul, se eliberează prin intermediul cabinetelor de ginecologie din Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Municipal la șapte zile de la recoltare.

Programul de lucru este de la 8.00 la 16.00, în zilele de luni și joi, de la 8.00 la 15.00 în zilele de marți și miercuri, iar vinerea, de la 8.00 la 14.00.

Programări se pot face la numărul de telefon 0256.491.664.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/