Campusurile universitare, renovate din fonduri europene!

explo 1000x200

Pentru că la Universitatea „Eftimie Murgu” vin studenți din tot județul și de peste granițele țării, modernizarea locuințelor studențești, fie cele de pe timpul vacanței, fie din timpul anului școlar, a constituit o prioritate.

Două proiecte pe fonduri europene vor face posibilă transformarea clădirilor destinate studenților în locuințe la standarde europene, unele dintre cele mai moderne din toată țara. Așadar, în cazul proiectului pentru renovarea campusului universitar de vară, clădire dată deja în folosință la Coronini, s-au investit aproape 4 milioane de lei. De aici, finanțarea Uniunii Europene a fost de 2 milioane de lei. Campusul de vară este atracția studenților, care foarte des organizează excursii și chefuri la malul Dunării.

Cel de-al doilea proiect accesat de universitatea reșițeană este cel pentru vestitul complex futurist, o clădire care cu siguranță va atrage atenția tuturor. Proiectul se ridică la suma de 24 milioane de lei și are o finanțare europeană de aproape 17 milioane de lei. Complexul se anunță a fi istoric, cu pasarelă de sticlă între cămin și cantină, cu mult metal și multă sticlă.

Nu va fi o cantină clasică, ci va merge spre partea de SF, cu mult alb, cu verde, probabil, cu sticlă, cu oglinzi, cu metal. Sper să fie așa cum ne-o dorim, și întârzierea se datorează faptului că nu am vrut să lăsam nimic care să permită și alte soluții constructive decât cele pe care ni le dorim noi. Asta înseamnă un caiet de sarcini și un caiet cu elemente de detaliu bătute în cuie până la cel mai mic amănunt”, explica rectorul universității, Doina Frunzăverde.

Foto: enational.ro

banner 970 x 250

Comments

  1. Ioan Bihoran says:

    Cand se termina sala de sport din Moroasa?