Campionii României aduc lunar sute de milioane Reşiței. Nu invers!

Municipiul de pe Bârvaza nu e în stare să ofere un salariu de 2.000 de lei unei sportive ca Alina Vuc, pe care a format-o şi care are deja un braţ de medalii continentale şi mondiale câştigate sub culorile clubului Steaua Bucureşti, dar se bucură atunci când Federaţia Română de Lupte trimite aproximativ 2,5 miliarde de lei pe an pentru doar zece sportivi.

Lotul Naţional de lupte pentru juniori II al României se pregăteşte deja de o lună în sala Complexului Sportiv „Francisc Vaştag”. Reşiţa nu a fost aleasă întâmplător să fie gazda celor mai promiţători luptători din ţară, ci datorită rezultatelor de excepţie obţinute în ultimii ani de sportivii antrenaţi de Adrian Dacica, Ilie Ene sau Nicolae Constantin. „Sunt sportivi din toată ţara, campioni ai categoriilor de greutate. Avem sportivi din Petroşani, Severin, Motru, Târgu Jiu, Timişoara şi Reşiţa. Sunt zece sportivi deocamdată, patru fiind de la Reşiţa. Valentin Popescu, campionul nostru, mă ajută în pregătirea lor”, a declarat antrtenorul emerit Adrian Dacica.

Sportivii sunt cazaţi la Hotelul Sport al Direcţiei pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin, au asigurate trei mese pe zi şi se pregătesc în sala de lupte a Clubului Sportiv Municipal Reşiţa. Toate cheltuielile sunt suportate de Federaţia Română de Lupte. „Este un avantaj şi pentru sportivii noştri această pregătire centralizată comună cu cei de la lot, dar şi pentru oraş. Federaţia cheltuie 150-200 de milioane de lei pe lună. Sunt bani care intră în oraşul nostru”, a explicat Dacica.