Campionat sub formă de turnee! CSM Lugoj va fi gazdă de două ori în turul Diviziei A1 la volei feminin

După trei săptămâni de frământări, voleiul de primă ligă și-a găsit, se pare, linia de urmat în viitorul apropiat. Federația Română de Volei și-a schimbat complet conducerea la mijlocul lunii septembrie, urmând ca pentru patru ani sportul la fileu să fie condus de profesorul universitar Adin Cojocaru, cel care l-a înlocuit din funcție pe Gheorghe Vișan.

Principala temă a noii conduceri a FRV s-a legat de calendarul din 2020 al competițiilor și regulamentul de organizare a activității în condițiile actuale, deciziile fiind luate după o serie de întruniri on-line cu reprezentanții cluburilor feminine și masculine. Campionatul 2020 – 2021, cel puțin în prima parte, se va desfășura în sistem turnee, echipele fiind împărțite în patru grupe, care vor juca meciurile turului în șase turnee.

CSM Lugoj a avut șansă la tragerea la sorți a programului, astfel că, din cele 6 turnee ce vor fi organizate în acest an, respectând criteriile impuse de Ministerul Tineretului și Sportului în colaborare cu Ministerul Sănătății (fără etape săptămânale, obligatoriu turnee de 3 și 4 echipe, fără spectatori deocamdată), două turnee se vor disputa în Sala Sporturilor din Lugoj.

leader board 728 x 90 px

Iată cum vor evolua reprezentantele Lugojului în elită:
Turneul nr. 1 (Blaj) (31.10 – 2.11.2020): CSM Volei Alba Blaj, C.S. Dinamo București, CSM Lugoj
Turneul nr. 2 (Galați) (6.11. – 8.11.2020): CSU Belor Galați, CSM Târgoviște, CSM Lugoj
Turneul nr. 3 (Lugoj) (20.11. – 22.11.2020): CSM Lugoj, CSO Voluntari, CS Medgidia
Turneul nr. 4 (Voluntari) (28.11. – 30.11.2020): CS Știința Bacău, CSM Lugoj, FC Argeș Pitești
Turneul nr. 5 (Lugoj) (12.12. – 14.12.2020): CSM Lugoj, CSU Medicina Tg. Mureș, Rapid București, Univ. NTT Data Cluj

Gazdele turneelor au fost atribuite prin tragere la sorți, dintre echipele grupate în acest mod, care și-au exprimat intenția de a organiza turnee pe propriul teren.

Regulamentul de organizare, destul de stufos, prevede printre altele efectuarea cu 48 de ore înainte de începerea jocului a unui test COVID. Dacă testul este negativ, echipa pleacă cu autocarul propriu dedicat acțiunii spre locul unde se desfășoară turneul de 3-4 zile, respectând normele sanitar-epidemiologice; Delegatul fiecărei echipe participante va informa F.R. Volei despre: data testării, rezultatele testării, tabelul celor testați (sportivi și membri staff). Arbitrii principali și observatorul vor efectua un test RT-PCR, efectuat în ultimele 48 de ore dinaintea începerii turneului/meciului. Numai dacă testul este negativ ei pot participa la jocurile unde au fost nominalizați. Jocurile din Cupa României au fost reprogramate pentru perioada 22 – 25.01.2021.

Ajutor de la junioare

Pentru a preîntâmpina posibilele probleme care pot să apară din cauza pandemiei de coronavirus și în urma excelentei colaborări cu CSȘ Lugoj, echipa de senioare va mai legitima un lot de patru sportive din grupa de junioare a profesoarei Carmen Todros. Acestea, Roxana Muntean, Mădălina Ioniță, Luiza Roșie și Cristina Livadariu, vor face parte din lotul lărgit al CSM Lugoj, pentru ediția aceasta de campionat.