Cinci consilieri locali nu au fost validați la Lugoj!

Consiliul Local al Municipiului Lugoj va porni la drum cu cinci noi consilieri locali, după ce a avut loc validarea aleșilor locali, iar cinci dintre aceștia nu au primit girul judecătorilor. Este vorba despre doi consilieri locali de la PNL, doi de la PSD și unu de la PMP.

Situația a fost generată de retragerea de pe liste a celor cinci consilieri, în frunte cu liberalul Claudiu Buciu, care a obținut și funcția de primar și s-a aflat și primul pe lista PNL pentru Consiliul Local. În locul său va intra în consiliu Flavia Cut Lupulescu. Tot de la PNL, Mihai Anghel a candidat și pentru funcția de consilier județean, pentru care a și optat, astfel că a lăsat locul în consiliu pentru Daniel Adelin Dumitra.

De la PSD au renunțat la același mandat de consilier doi politicieni. Primul este fostul primar Francisc Boldea, care după mai multe discuții în contradictoriu cu colegii de filială s-a retras din toate funcțiile. În locul său ar fi trebuit să fie validat Florin Popescu, însă și acesta și-a anunțat retragerea, așa că va ajunge în Consiliul Local Gherlinde Opriș.

leader board 728 x 90 px

PMP este cel de-al treilea partid care a înregistrat o retragere, pentru singurul mandat de consilier pe care l-a obținut acest partid. Imediat după alegeri, Liviu Brîndușoni, aflat pe locul unu pe lista consilierilor locali, a anunțat că renunță la mandatul de consilier, iar locul lui va fi luat de Marian Costea.

Ședința de învestire a noului primar și viitorului consiliu local va avea loc joi, de la ora 10.00, în sala de consiliu a Primăriei Lugoj, festivitatea urmând a fi transmisă live pe pagina de Facebook a Primăriei Lugoj.