CAMPANIE. Lasă calculatorul, vino la judo!

Secția de judo a Clubului Sportiv Muncitorul Reșița organizează selecții în această perioadă. Din sala în care s-a antrenat cândva marea noastră campioană Simona Richter se pot ridica și alți sportivi de valoare.

„Vrem să completăm secția de judo. La sala de judo de lângă Poliția Municipiului Reșița sunt așteptați băieți și fete începând cu vârsta de șase ani. În fiecare luni, miercuri și vineri programul este dimineața, între orele 10 și 11, după-amiază de la 17 la 19, iar marțea și joia, antrenamentele au loc dimineața între 10 și 11, iar după-amiaza între orele 16.30-18.30“, ne-a spus antrenorul Daniel Păștean.

Secția de judo a reluat de curând și colaborarea cu Școala Gimnazială „Mihai Peia” din municipiul de pe Bârzava, aflată în imediata vecinătate a sălii de judo. Antrenorul Daniel Păștean spune că astfel de acțiuni sunt binevenite pentru elevi, pentru că pot fi atrași de lângă computere în sălile de sport. Tinerii judoka de la CS Muncitorul fac periodic demonstrații din sportul pe care îl practică cu plăcere în fața elevilor reșițeni.

 „Este o acțiune care am vrea să se întâmple mai des. Să atragem copiii spre sport, să nu mai stea atâta timp la calculatoare. Înainte aveam un program cu elevii de la Școala Gimnazială «Mihai Peia». Elevii din clasele I-IV, în orele de educație fizică, veneau și făceau orele la noi, în sala de judo. Am vrea să reînnoim acest program, să vină din nou, să facă ceva util. Și pentru noi ar fi foarte bine, pentru a avea o bază de selecție mai mare, pentru că în ultimii ani ea a scăzut pe zi ce trece. Foarte puțini copii mai vin să facă sport, nu doar la judo, în general la toate sporturile”, a mai spus antrenorul Daniel Păștean.

Recent, sportivii din Reșița, precum și cei din Caransebeș s-au remarcat la o competiție internațională de judo, desfășurată la Drobeta Turnu Severin. Peste 500 de sportivi, din România, Moldova, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Bosnia-Herțegovina și Muntenegru, au participat la Cupa Severinului. Tinerii judoka de la Muncitorul Reșița, pregătiți de antrenorii Daniel Păștean și Rodica Buda, au avut trei prezențe pe podium, prin Nicolae Jurjucă (locul I la categoria 73 kg, U16), Cristian Marin (locul III, 55 kg, U16) și Cătălin Zgârță (locul III, 60 kg, U18). Și Energetica Caransebeș a avut sportivi remarcați la Cupa Severinului, iar printre elevii antrenorilor Ion Radu și Ion Răuțu au ocupat locuri fruntașe: Patricia Nistor (locul II, categoria 40 kg, U14), Andreea Albu (locul III, 44 kg, U14), Georgiana Copăceanu (locul II, 52 kg, U16), Liviu Copăceanu (locul III, 60 kg, U16).