„Campanie în stil mafiot: Primarul amenință oamenii din oraș! A fost alertată Poliția”

„Eugen Cismăneanțu, primarul Bocșei aflat la finalul celui de-al doilea mandat, a amenințat și a intimidat o femeie pe motiv că îl susține pe un contracandidat al său, Alin Alexa.

După ce soțul femeii postase pe Facebook o postare legată de starea dezastruoasă în care se află în prezent orașul Bocșa, Cismăneanțu a luat-o deoparte pe stradă și a întrebat-o ce are soțul ei cu el și care sunt motivele pentru care ea îl susține pe Alin Alexa, candidatul la funcția de primar din partea RE:START Bocșa. Totodată, Eugen Cismăneanțu a amenințat-o pe femeie spunându-i că el va fi din nou primar și că ea și familia ei vor avea probleme.

Pentru a-și proteja familia, femeia a denunțat amenințarea la Poliție, depunând o plângere.

Primarul aflat la final de mandat este cunoscut în Bocșa pentru amenințările sale la adresa orășenilor care nu îl susțin, precum și pentru gesturile sale de răzbunare, cum ar fi lipsa investițiilor în zonele unde locuiesc simpatizanții altor candidați.

Mai mult decât atât, o altă plângere penală a fost depusă recent de către contracandidatul la postul de primar din partea PNL, Emanuel Dănilă, pentru prezentarea la SPCEP Bocșa a unui număr foarte mare de persoane din alte localități din Caraș-Severin și chiar și din județul Timiș, peste 100 conform martorilor, care au solicitat stabilirea reședinței în Bocșa. Plângerea penală vizează faptul că aceste persoane nu locuiesc la adresele indicate, ci practică turismul electoral și sunt aduse pentru a vota un anumit candidat, având capacitatea să influențeze rezultatul alegerilor de duminică.

La alegerile locale din 2016, Eugen Cismăneanțu, PMP, a obținut cel de-al doilea mandat de primar la doar câteva voturi diferență față de contracandidatul său din partea PNL, Emanuel Dănilă. În total, 1982 de bocșeni l-au votat pe Cismăneanțu, reprezentând 30,76% din voturile exprimate, față de 29,6%, adică 1907 persoane care i-au dat votul lui Emanuel Dănilă.

Patru ani mai târziu, oamenii critică starea în care a ajuns orașul Bocșa: în continuare lipsesc investițiile și locurile de muncă, în lipsa canalizării, canalele deversează în stradă și apoi în râu, orașul este neîngrijit, fără un sistem de sănătate adecvat, fără transport public, fără posibilitatea de a face sport, cu importante resurse turistice nevalorificate.

Iar asfaltarea de urgență a străzilor a stârnit mai degrabă revolta oamenilor nemulțumiți că schimbările se întâmplă doar în campania electorală.”

Alin Alexa, candidat RE:START la Primăria Bocșa

(E)