Campanie caritabilă online pentru promovarea sportului și încurajarea unui stil de viață sănătos

„Comunitate în Mișcare 2020” este o campanie sportivă online prin care se încurajează un stil de viață sănătos, prin practicarea sportului și a mișcării de orice fel chiar și în condiții de restricții, distanțare socială sau atunci când viața noastră nu se desfășoară conform planurilor și așteptărilor noastre. În plus, are și un scop caritabil.

Anul acesta, prin achitarea taxei de participare, veți susține proiectul „Dar din Dar” al Asociației „Acasă în Banat”, derulat în parteneriat cu Fundația Comunitară Banatul Montan. Împreună putem să oferim ajutor acolo unde este nevoie!

„Dar din Dar” este despre puterea comunității de a face bine și de a ne aduna pentru a sprijini persoanele greu încercate de criza generată de COVID-19. Cu ajutorul sumelor colectate vor fi achiziționate alimente de bază și produse de igienă, dar și jucării și produse de îmbrăcăminte pentru familiile defavorizate din mediul rural (bătrâni, familii cu mulți copii, persoane cu handicap, persoane afectate de boli cronice, familii monoparentale etc.) din satele din județul Caraș-Severin.

Participanții vor avea posibilitatea de opta pentru tipul de activitate pe care vor să îl facă (alergare, înot sau ciclism) pe perioada desfășurării campaniei de strângere de fonduri.

Doritorii se pot înscrie doar online, oricând până în 20 septembrie, având la dispoziție o lună de zile pentru a finaliza una din cele 3 probe: alergare 50 km (afară sau pe bandă), înot 20 km și ciclism 100 km (afară sau pe bicicletă statică). Se pot folosi orice trasee, nu există limitări de locație și fiecare participant își poate doza efortul cum dorește: dacă vrea să completeze proba într-o singură zi, o poate face, dar la fel de bine poate alerga, pedala sau înota puțin câte puțin zilnic sau săptămânal. Tot ce contează e ca la finalul competiției să fi completat obiectivul ales.În momentul în care un participant a îndeplinit proba pentru care a optat, va trebui să trimită un email pe adresa contact@fundațiacomunitarabanatulmontan.ro, care să conțină un print screen din aplicația cu ajutorul căreia și-a urmărit activitatea.

Organizatorii spun că acest eveniment nu este o cursă competitivă! Pentru că, desfășurându-se virtual, nici nu este posibil să se facă un clasament în mod onest și corect performanța tuturor. Nu este important cine ajunge primul, important este ca toți participanții să își găsească motivația de a merge până la capăt și de a finaliza cu succes proba la care s-au înscris.

Data limită de finalizare a probelor este 30 septembrie 2020. Pentru a ușura munca organizatorilor, participanții sunt rugați, dacă au finalizat proba mai devreme de termenul limită, să nu aștepte până în ultima zi și să trimită dovada în momentul în care targetul a fost îndeplinit.

Taxa de participare este 50 de lei și se va achita doar online.

Toți participanții vor primi Medalie virtuală de Finisher în momentul finalizării probei alese, iar cei care reușesc să finalizeze două probe vor primi tricoul oficial al evenimentului „Comunitate în Mișcare” (tricourile vor putea fi ridicate doar de la sediul Fundației Comunitare Banatul Montan din Reșița sau de la sediul Asociației Acasă în Banat din Timișoara, la cerere se pot trimite prin curier, iar transportul va fi suportat de către participant).

Participanții care finalizează toate cele trei probe vor primi pe lângă tricoul oficial și o înscriere gratuită la cea de a VI-a ediție a concursului „AlerGând la Pădure”.

Startul înscrierilor s-a dat în 24 august, iar până acum s-au strâns 1.125 de lei, obiectivul final fiind de 20.000 de lei.