Timișorenii, invitați să fie turiști în propriul oraș. Flight Festival este gata de lansare

explo 1000x200

Cei de la Flight Festival pun la dispoziția timișorenilor un autobuz etajat tip London bus pentru a reanima sentimentul de turiști în propriul oraș. „În loc de un zbor, o plimbare cu autobuzul la înălțime”, spun cei de la Flight Festival, care au pregătit traseul turistic. Festivalul, ediția 2020, este gata de ,,decolare”.

Flight busul are plecarea din sensul giratoriu de la AEM și oprirea în Complexul Studențesc, după un traseu de 11 locații în jurul Timișoarei. Autobuzul circulă zilnic timp de 2 săptămâni în intervalele orare 10.00-13.00 și 16.00-20.00, iar turul durează o oră. Mai mult, turul este gratuit. Stațiile și traseul pe care îl urmează autobuzul sunt următoarele:„Când ai văzut ultima dată Timișoara prin ochii unui turist? Zilnic poți să te bucuri de vibe de vară în oraș, în double deckeul Flight. Muzică, relaxare, stare de bine, priveliște faină. Urmărește traseul și caută stația aproape de tine. Este un MUST!”, spun organizatorii.

Despre Festival

Organizatorii au creat un nou eveniment pentru ediția din acest an a Flight Festival, care ar urma să se desfășoare între 4 și 6 septembrie. Festivalul va fi în schimb Flight Estival, iar locația rămâne aceeași: Aerodromul Cioca. Printre invitați se numără: Carla’s Dreams, Irina Rimes, Roxen, Phaser, Dragoș Moldovan, Shiver, K-LU, Arias, Victor Stan. Organizatorii au menționat faptul că vor putea participa un număr maxim de 500 de persoane pe zi, iar pentru acest lucru vor lua toate măsurile necesare pentru siguranța tuturor. Biletele sunt puse în vânzare pe: https://www.entertix.ro/evenimente/6487/flight-festival-flight-estival-la-aerodrom-4-6-septembrie-2020-aerodrom-utilitar-cioca-timisoara.html și pe iabilet.ro https://www.iabilet.ro/bilete-timisoara-flight-estival-la-aerodrom-58075/. Pagina evenimentului poate fi accesată aici.

Înainte de festivalul propriu-zis, organizatorii au dat startul celor 10 zile de antrenament. Timp de 10 zile, 6 locații diferite găzduiesc activități și mici evenimente pentru toate gusturile timișorenilor: muzică de toate genurile, spectacole de teatru, proiecții de film și ateliere de la mic la mare. Cele 6 activități au următorul program și specific:

Seriile de film vor fi proiectate la Iulius Town și la D’Arc pe Mal. Pe lângă filme, vor fi și mici concerte și dezbateri interesante. Evenimentele vor fi coordonate de regizorul român Cristian Mugin, iar filmele proiectate au tematici diferite. Programul acestei serii de evenimente este următorul:

Ediția din acest an cuprinde de asemenea componenta tehnologică, iar cei pasionați pot participa timp de 2 zile dezbateri despre mediul de afaceri cu manageri de companii care au reușit să dea viață start-up-urilor naționale și internaționale, și care la rândul lor vin să predea această lecție. Invitații vor fi prezenți în perioada 2-3 septembrie la Iulius Gardens, după următorul program:

,,Le mulțumim celor care și-au luat bilete că sunt alături de noi și încercăm să ținem vie flacăra evenimentelor culturale, pentru că este un efort deosebit să organizezi în aceste momente evenimente, dar cred eu că o Capitală Culturală nu poate supraviețui fără astfel de evenimente. Timișoara merită festivaluri, desigur, în condiții de siguranță. Noi ne asumăm și ne dorim să oferim participanților, atât câți sunt, această plăcere a evenimentelor culturale”, ne-a spus Ovidiu Megan, unul dintre organizatorii festivalului.