Campania „Curățenie de primăvară” se apropie de final! Deja se anunță partea a-II-a!

Campania curățeniei de primăvară, demarată în orașul de la malul Dunării, în perioada 11-31 martie, la inițiativa Primăriei Moldova Nouă, e tot mai aproape de deznodământ, un deznodământ de care edilul Torma se declară mulțumit.

Scopul comun al autorităților locale și cel al locuitorilor orașului din Clisura Dunării pare că a fost atins: un oraș care să semene cu propria casă a cetățenilor, adică un oraș curat: „Din punctul meu de vedere, sunt mulțumit comparativ cu ce se-ntâmpla în anii trecuți în Moldova Nouă, unde se aștepta ca Primăria să rezolve toate problemele comunității din punct de vedere al igienizării, dispărând un pic spiritul civic. Acum am văzut, cu mare bucurie, că mulți oameni, doar un pic invitați și sprijiniți cu diverse lucruri: vopsele, pensule, vin de drag și se-ngrijesc de zona din fața casei sau de zona din fața blocului. Evident, poate fi mai bine! Eu le mulțumesc tuturor că au ieșit la această campanie de curățenie”, declară satisfăcut primarul Toma pentru expressdebanat.ro.

Edilul liberal știe foarte bine că o singură floare nu poate aduce primăvara, motiv pentru care, începând cu săptămâna viitoare, campania de curățenie va continua în orașul Moldova Nouă, însă sub o altă formă, o formă care implică și un contact direct al primarului cu cetățenii din mai multe cartiere: „Ca o noutate, o să-ncepem noi de acum încolo, Primăria, să continuăm campania de curățenie și o să începem întâlnirile în cartier cu oamenii pentru a vedea ce mai e de făcut din partea noastră, în privința igienizării, în privința îndreptării drumurilor. Vreau ca oamenii să aibă contact cu primarul, să poată adresa direct întrebări legate de orice problemă a comunității. Campania de curățenie va continua, dar într-o altă formă. Nu doar cu cetățenii săi, ci Primăria împreună cu cetățenii. Acest lucru, evident, acolo unde există deschidere din partea concetățenilor noștri”.

Întrebat, de redactorul expressdebanat.ro, dacă suma pusă la bătaie, 3.200 lei din salariul de edil, a jucat un rol important în mobilizarea cetățenilor la igienizarea orașului, Torma explică: „Sincer, cred că nu! Cred că oamenii ar fi ieșit oricum și eu m-am gândit că poate mai motivez ceva oameni în plus. Sunt, cu siguranță, oameni care așteaptă rezultatul și să fie premiați, dar nu am simțit niciunde dorința acerbă că fac un lucru doar pentru că există o recompensă. Eu voi continua cu această campanie, cât sunt primar, în fiecare an și sper ca la anul să fim și mai mulți”.

Șeful administrației de la Moldova Nouă le mulțumește instituțiilor care au ieșit la curățenie, acestea fiind un exemplu de urmat și pentru alți cetățeni: „Trebuie felicitate și instituțiile care au ieșit la campanie: copiii de la Liceul Tehnologic «Clisura Dunării», colegii de la pompieri, Ocolul Silvic, care ne-a ajutat să plantăm arbori în orașul nou, Poliția Locală, națională etc. Toți au ieșit la igienizarea zonelor limitrofe unde-și desfășoară activitatea. E un pas pentru întreaga comunitate. Eu simt, la fel cum sper că simt și cetățenii, că formăm o familie mare numită Moldova Nouă. Am avut și foarte multe firme private care au început să igienizeze zonele din fața magazinelor, semn că suntem pe drumul cel bun”.