Camioanele mari nu au voie să circule

Din cauza codului portocaliu de caniculă, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a hotărât să interzică circulația pe drumurile naționale din județ a  vehiculelor ce depășesc 7,5 tone.

În acest sfârșit de săptămână, vehiculele de mare tonaj au restricție pe toate drumurile naționale din județ. Această măsură este necesară pentru a evita deformarea sub greutate a asfaltului supraîncălzit de temperaturile ridicate.

Șoferii care știu că sunt la volanul unor vehicule ce depășesc 7,5 tone masa totală, ar trebui să țină cont de această restricție, în sens contrar vor fi sancționați contravențional cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei. Nu se aplică această restricție pentru transportul public de persoane, pentru transporturile funerare, poștale, de apă îmbuteliată sau tractări vehicule avariate. De asemenea, fac excepție de la regulă toate transporturile ce presupun situații de urgență: transportul de echipamente de prim ajutor sau vehicule care participă la intervenții în caz de forță majoră.

leader board 728 x 90 px

Poliția județeană anunță că va efectua controale astfel încât restricția să fie respectată de către participanții la traficul din întreg județul.