Căminele culturale din Milcoveni şi Berlişte îşi schimbă garderoba cu bani din pușculița locală

Lucrările de modernizare a două instituții culturale din comuna Berliște sunt în curs de desfășurare, iar anul viitor își vor deschide porțile pentru publicul larg.

Reabilitarea și modernizarea celor două obiective culturale din comuna condusă de Nicolae Orăvicean au fost sărite atât din schema absorbției fondurilor europene, cât și din cea a fondurilor guvernamentale, motiv pentru care primarul a fost nevoit să preia frâiele în acest caz. Cele două clădiri vor îmbrăca straie noi datorită sumelor alocate din bugetul propriu: „Atât căminul cultural din Milcoveni, cât și cel din Berliște au fost proiecte aprobate, depuse la AFIR, declarate eligibile, aprobate, dar fără finanțare pentru că nu s-au mai găsit bani. Am încercat apoi varianta cu CNI-ul, însă aici m-am lovit de tot felul de impedimente administrative, așa că am luat hotărârea să le reabilitez din venituri proprii.”, a declarat edilul-șef pentru expressdebanat.ro.

Cu privire la modificările care vor fi aduse celor două construcții, șeful administrației publice locale din Berliște detaliază: „Anul acesta facem partea de învelitoare și închiderile, schimbăm tâmplăria, termoizolarea și, bineînțeles, așteptăm să vedem dacă mai primim ceva bani pentru investiții”.

În orice caz, fie că vor mai primi sau nu bani pentru investiții, Nicolae Orăvicean a decis ca din bugetul local 100.000 de lei să meargă pentru reabilitarea și modernizarea căminului cultural din Milcoveni, iar 80.000 de lei  – pentru instituția culturală din Berliște.