Cămin nou pentru cercetătorii politehniști, prin Compania Națională de Investiții

Compania Națională de Investiții construiește pentru Universitatea Politehnică un nou cămin studențesc, pentru masteranzii, doctoranzii și tinerii cercetători care studiază la Institutul de Cercetări pentru Energii Regenerabile (ICER), de pe strada Gavril Musicescu din Timișoara. Licitația pentru proiectare și execuție este deschisă, iar ofertele pot fi depuse până în 8 februarie.
Căminul va fi construit ca o extindere a unității universitare de pe strada Gavril Musicescu și va avea o capacitate de cazare de 275 persoane.
Noul cămin va avea parter și două etaje. Vor fi 123 de camere cu o suprafață cuprinsă între 21 și 25 mp – pentru cazarea în regim normal, iar 5 camere vor fi alocate persoanelor cu dizabilități. Camerele vor fi pentru câte două persoane, vor avea baie proprie, iar pe holuri vor exista spații comune de lectură, minibucătării și spălătorii.
Valoarea estimată a investiției este de 20,5 milioane de lei, fără TVA, prin Compania Națională de Investiții, principalul finanțator al proiectului. Conform caietului de sarcini, căminul studențesc ar trebui să fie gata în 14 luni de la începerea lucrărilor.1000 x 100 gif logiscool