Camelia Iancovici, trimisă în judecată pentru înșelăciune cu țigări penale

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatei Camelia Mihaela Iancovici sub aspectul comiterii în formă continuată a infracțiunilor de înșelăciune, delapidare și fals în înscrisuri sub semnătura privată!

„S-a reținut în sarcina inculpatei că în perioada ianuarie 2014 – mai 2016 a indus în mod repetat în eroare reprezentanții unei societăți comerciale subdistribuitoare autorizate de țigarete unde era angajată ca agent de vânzări cu privire la comenzi fictive ale unor clienți ai societății și a recepționat din depozit cantitățile respective de țigări pe care le-a preluat în gestiune. Prin emiterea în fals a 287 facturi fiscale către clienți reali sau fictivi, inculpata şi-a însușit din gestiune țigări în valoare de 1.187.977 lei pe care le-a vândut unor terți, iar banii obținuți au fost folosiți în interes personal, dar și pentru efectuarea unor plăti parțiale în numele clienților prin emiterea în fals a 399 chitanțe”, a explicat procurorul George Bucurică, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița.

Suspiciunile de fraudă au pornit de la sesizarea făcută de către inculpată cu privire la un furt de țigarete în valoare de 27.000 lei din autospeciala securizată cu care aceasta distribuia țigări, aspecte care fac obiectul unui alt dosar.

leader board 728 x 90 px

Procurorul de caz solicită instanței de judecată anularea celor 287 facturi fiscale și 399 chitanțe falsificate de inculpată. Prejudiciul în cuantum de 1.187.977 lei a fost recuperat aproape integral prin plăți efectuate de inculpată și aplicarea de sechestru asigurator asupra bunurilor acesteia. Cercetările au fost efectuate de ofițeri de politie judiciara din cadrul IPJ CARAS – SEVERIN Serviciul de Investigarea a Criminalității Economice sub coordonarea procurorului de caz.