Calm aparent! Spitalul Municipal din Lugoj are în acest moment doar un bolnav internat la ATI cu coronavirus

După o perioadă în care Spitalul Municipal din Lugoj a fost aproape de limita capacității sale de internare a bolnavilor cu noul coronavirus, se înregistrează o perioadă mai calmă. 

„La secția ATI mai este internat un singur pacient, un caz practic vindecat și care așteaptă externarea. Restul, sunt 19 pacienți cu COVID internați la secția de Boli Infecțioase. Niciunul dintre aceștia nu provine de la focarul aflat sub supraveghere la Centrul de Recuperarea Neuropsihică de pe strada Făgetului”, a declarat dr. Erwin Floroni, directorul Spitalului Municipal din Lugoj.

La centrul respectiv, DSP a anunțat că sunt nu mai puțin de 21 de cazuri.

„Sunt instituționalizați și nu pot fi internați fără asistenții sociali. Vorbim de persoane cu afecțiuni neuropsihice, care necesită ajutor permanent”, a răspuns Floroni.

Cu toate că spitalul din Lugoj traversează o perioadă de relativ calm în ce privește internările la ATI și o scădere a numărul de pacienți infectați cu noul coronavirus, dr. Erwin Floroni spune că începerea școlilor și întoarcerea oamenilor din concedii vor aduce noi cazuri la Lugoj. În aceste condiții, dublarea capacității de testare, cu cele două aparate RT PCR, își va dovedi din plin utilitatea.