Calitatea laptelui care ajunge pe băncile elevilor lasă de dorit!

Oficialii județeni sunt conștienți că fabrica de lapte care asigură masa elevilor cărășeni, chiar dacă nu poate ține pasul cu mediul privat, trebuie totuși să atingă o anumită calitate. Elevii și dascălii se plâng și ei de gustul mesei zilnice primite de învățăcei.

Problema a fost ridicată în cadrul ultimei ședințe de Consiliu Județean, atunci când Nicolae Grindeanu, inspectorul școlar general, a pus în discuție sporirea interesului și a finanțării de care se bucură în momentul de față fabrica producătoare, în vederea creșterii calității. Nevoia unei calități mai bune a produselor vine în urma reacțiilor elevilor și ale părinților, iar autoritățile competente amenință chiar cu încheierea contractului de colaborare în cazul în care nu se investește mai mult în produse care să nu lase de dorit.

„S-a întârziat cu două săptămâni livrarea laptelui și cornului în școli din varii motive. Am înțeles că a fost o problemă legată de licitații, dar de luni au început să se livreze. Reacțiile în teren nu sunt foarte bune, din păcate calitatea nu este cea așteptată. Sunt copiii noștri, trebuie să avem grijă de ei. Deci, atenție foarte mare la calitatea produselor! Aș ruga factorii responsabili de acolo să acorde o mai are atenție produselor care ajung pe băncile elevilor”, a explicat Nicolae Grindeanu în plenul ședinței de Consiliu Județean.

Autoritățile județene au venit cu o replică ce completează doleanțele elevilor. Conștienți că nivelul de calitate al produselor livrate în școli nu este deloc cel dorit, Sorin Frunzăverde caută soluții pentru ca lucrurile să se schimbe cât de repede posibil. Un prim pas pentru ca laptele și cornul să fie mai bune ar fi, spun oficialii județeni, livrarea produselor proaspete în fiecare zi.

Trebuie să ne preocupăm mult mai mult de calitatea acestor produse. Trebuie mai mult interes și cred că principala problemă în legătură cu aceste livrări se referă la faptul că trebuie aduse în școli zilnic, pentru ca și calitatea să fie mai bună. Școlile nu sunt aprovizionate zilnic, produsele se aduc în școli la două, trei zile, asta este o realitate pe care am realizat-o și noi, destul de târziu, dar care trebuie remediată, a explicat Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean.

Conștiente de capacitatea fabricii de lapte de a oferi și produse de o calitate cât de cât decentă, autoritățile de la cârma județului au în plan câteva investiții atât în ceea ce privește echipamentul, cât și rapiditatea cu care produsele sunt procesate și livrate, pentru a se ajunge la acest lucru.

Fabrica de lapte de la Oravița beneficiază în continuare de investiții. Banii care se duc înspre fabrică nu sunt cheltuiți decât pe investiții, aceasta nu poate ține pasul calității fără echipamente. Fiind în insolvență, aportul în natură al Consiliului Județean rămâne la Consiliul Județean. În timp, se va îmbunătăți calitatea și evident producția. Fabrica de lapte are capacitatea să ofere și produse de calitate, a mai menționat Sorin Frunzăverde.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online casa alex general 8 nov black friday 2024 1000x200

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/