Călin Dobra cere primăriilor din judeţul Timiş să suplimenteze spaţiul aferent teraselor

Redeschiderea teraselor este o veste bună pentru agenţii economici, pentru clienţi, pentru economie. Cu toate acestea, unele restricţii necesare rămân în vigoare, cea mai importantă fiind păstrarea distanţei între mese. În aceste condiţii, comercianţii HORECA, domeniu serios afectat de pandemie, necesită sprijin suplimentar, pentru a compensa o evidentă limitare a activităţii. În această direcţie, preşedintele Consiliului Judeţean, Călin Dobra, a lansat un apel public către primăriile din judeţ de a suplimenta spaţiul aferent teraselor.

Apelul a fost făcut în contextul programului OcroTim, conceput de preşedintele CJ Timiş, iniţiativă ce are ca obiectiv principal relansarea socio-economică a judeţului, prin implementarea de măsuri rapide în opt domenii de activitate.

„Locurile, mult mai puţine, vor fi mereu ocupate, reangajarea întregului personal nu va fi posibilă, iar afacerile se vor lupta în continuare pentru supravieţuire. Automat, asta înseamnă şi taxe mai mici la buget. Fac un apel public către toate primăriile din Timiș să ofere o mână de ajutor agenţilor economici. Suntem obligaţi să facem tot ce ne stă în putinţă pentru ca lucrurile să revină la normal”, spune președintele CJ Timiş, Călin Dobra.

celtic transilvania 1000x100px

Concret, acesta consideră că se impune ca primăriile să suplimenteze spaţiul aferent teraselor, astfel încât numărul locurilor disponibile să nu fie afectat. „În Timişoara, de exemplu, avem norocul să dispunem de pieţe largi, care permit extinderea teraselor fără a-i afecta pe ceilalţi cetăţeni, dar şi primăriile celorlalte oraşe trebuie să arate solidaritate în asemenea situaţii speciele”, a adăugat Călin Dobra.

Preşedintele Consiliului Judeţean a subliniat că autorităţile locale trebuie să acţioneze rapid, întrucât soluţii există, fiind nevoie doar de bunăvoinţă şi implicare.