Calificare înainte de vacanță

Fără șapte jucători de bază, HC Adrian Petrea Reșița s-a calificat astăzi în sferturile de finală ale Cupei României. Handbaliștii cărășeni au învins în deplasare pe HCM Făgăraș, liderul Seriei B a Diviziei A, cu scorul de 26-24.

Față de meciul pe muchie de cuțit de duminică, de la Constanța, cu Dunărea Călărași, câștigat la limită, 26-25, antrenorul Adrian Petrea a menajat mai mulți jucători, preferând să-i trimită în teren pe cei ce au bifat mai puține minute în acest sezon. Au fost înscriși în raportul de joc, dar nu au intrat deloc: Tevzadze, Vaidasigan, Dospinescu, Lela și Rohozneanu. Pivotul Eremia Pîrîianu nu a mai efectuat deplasarea la Făgăraș, iar interul Ioan Stan urmează să fie supus unei intervenții chirurgicale.

Conduși la pauză cu 17-16, elevii lui Adrian Petrea au avut un început furtunos de repriză secundă și au preluat conducerea cu 22-17 în minutul 39. O perioadă mai puțin convingătoare cu un singur gol marcat în poarta Făgărașului a făcut ca tabela să indice egalitatea în minutul 47: 23-23.

„Mobilizarea nu a fost ca la meciul cu Dunărea Călărași, dar eu am ținut ca la acest meci să joace jucătorii care nu prea au evoluat pe parcursul campionatului. Am dat credit unor jucători să joace 60 de minute și până la urmă rezultatul este favorabil nouă și asta e cel mai important. Vreau să remarc evoluția foarte bună a lui Andrei Drăghici: a ajuns la peste 20 de mingi apărate în acest meci“, ne-a spus antrenorul Adrian Petrea.

HC Adrian Petrea: Drăghici (foto principal), Sămînță – Starchenko (7 goluri), Bahan (6), Trifkovic (5), Ignat (4), Popovici (2), Huta (1), Pârvan (1), Rugaci.
Acesta a fost ultimul meci oficial susținut de HC Adrian Petrea Reșița în acest an. De miercuri echipa intră în vacanță, pregătirile urmând să fie reluate la începutul lunii ianuarie.