„Calea Dunării” face valuri în Europa!

După ce a colindat la multe festivaluri din America, Europa a fost cea care i-a premiat filmul tânărului regizor Sabin Dorohoi.

Participarea la festivalul de la Montpellier a culminat cu un premiu pentru Sabin Dorohoi. Filmul care surprinde povestea de viață a unui băiețel lăsat în grija bunicilor a impresionat publicul spectator din Festivalul Cinemed din Montpellier și astfel i-a oferit regizorului reșițean premiul publicului: „Young Audience Award”.

Premiul YOUNG PUBLIC AWARD este deosebit de important pentru noi, fiind prima distincție pe care scurtmetrajul Calea Dunării o primește la un festival de importanță majoră. Pe de altă parte, premiul de la Montpellier a fost o surpriză totală de mari proporții! Bineînțeles, una foarte plăcută. Dar o surpriză! Nu ne așteptam la acest premiu și suntem foarte recunoscători și onorați că juriul a decis să ne acorde această distincție!”, a precizat Sabin Dorohoi pentru Express de Banat.

Acesta a vorbit despre modul în care premiul îi va ajuta pe viitor. „O distincție internațională ne recomandă ca profesioniști adevărați, în care orice viitor client va putea avea încredere că putem executa lucrări de calitate! Mai ales că foarte recent tocmai am lansat o nouă afacere pe domeniul audio-vizualului, Western Transylvania Studios, care dincolo de filme de cinema, reclame sau videoclipuri muzicale oferă o paletă completă de servicii audio-video de promovare pentru foarte multe categorii de afaceri: turism, educație, sport & aventură, medicină, dezvoltare personală etc.”, a mai adăugat regizorul.

Filmul „Calea Dunării” nu se oprește aici cu festivalurile. După ce a fost difuzat în premieră în Europa, scurtmetrajul se întoarce în America, la un alt festival din California. Așa cum a precizat Sabin Dorohoi,  „Calea Dunării” va ajunge și în România, însă până atunci toți doritorii pot urmări pe unde mai colindă pelicula pe pagina oficială de Facebook: www.facebook.com/CaleaDunarii  sau pot afla detalii despre studiourile în care s-a realizat filmul, pe site-ul: www.westerntransylvaniastudios.com .