Călătorii în timp de Ziua Europei. Activitățile pregătite de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș

po 1000x100px (3)

Ziua Europei celebrează realizările și unitatea Europei și comemorează semnarea Declarației Schuman din 9 mai 1950 care a descris un plan ambițios pentru a asigura pacea pe termen lung în Europa. Pentru ca Ziua Europei să fie sărbătorită în mod cât mai vizibil, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș și Centrul de Informare Europe Direct au pregătit mai multe activități în diferite puncte din oraș.

La pavilioanele Fundației Județene pentru Tineret Timiș și Europe Direct Timișoara, din Piața Libertății, veți descoperi mai multe despre Uniunea Europeană, acțiunile acesteia, activitatea Europe Direct Timișoara și bineînțeles oportunitățile oferite tinerilor în cadrul Anului European al tineretului, atât la nivel local, prin Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, cât și la nivel european.

„Am pregătit activități prin care să celebrăm atât Anul European al Tineretului, cât și unitatea în Uniunea Europeană. «Window to the world» este o inițiativă a Centrului Europe Direct prin care creăm legături directe între tineri din toată Europa. Activitatea presupune conectarea elevilor prin platforma Zoom cu o altă clasă dintr-o țară europeană, cu care să poarte o discuție liberă privind experiențele lor ca tineri în Europa. În primele ore ale zilei, câteva clase din patru licee din județul Timiș, Liceul Teoretic Grigore Moisil, Liceul Teoretic Iulia Hașdeu din Lugoj, Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu și Liceul Tehnologic Ion I.C. Brătianu întâlnesc și discută online cu elevi din Spania, Grecia și Germania”, transmit cei de la FITT.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Pentru a călători în timp și pentru a afla care au fost momentele cheie care au contribuit la construirea Uniunii Europene, sunteți așteptați la inaugurarea Expoziției digitale privind istoria Uniunii Europene, de la ora 17.30, la Casa Tineretului. Expoziția vă va purta de-a lungul celor 7 decenii de existență ale UE, de la «Clubul celor șase» până în prezentul comunităților digitale și al combaterii schimbărilor climatice. Expoziția se va desfășura în holul principal de la etajul întâi al Casei Tineretului, în perioada 9-20 mai. Evenimentul va fi difuzat și pe Facebook.

Tot în Casa Tineretului, de la ora 18.00, se va putea vizita „Biblioteca vie”.

„Această bibliotecă este mai specială, deoarece cărțile vor fi, de fapt, voluntarii internaționali, care vă vor spune poveștile lor și cu ajutorul cărora vom călători prin lume. Veți avea oportunitatea de a purta conversații și a crea conexiuni cu fiecare carte vie, având povești diferite din țări precum: Polonia, Italia, Franța, Portugalia, Finlanda, Ucraina, Spania și Maroc. Cărțile vii ne vor povesti despre experiența ca voluntari internaționali, țara din care provin, tradiții, obiceiuri și nu numai”, mai transmit cei de la FITT.

Evenimentul va fi transmis și pe Facebook.

banner 970 x 250