Călătorii în siguranță, pe perioada pandemiei. Turismul de familie, promovat în Banat

Plimbări cu bicicleta la Satchinez, drumeții la Cascadă, mic dejun la Margina sau o gustare în Șură. Sunt doar câteva propuneri de petrecere a timpului liber pentru iubitorii de călătorii, în locuri speciale din Banat.

Cei fascinați de natură se pot bucura de frumusețea toamnei la doar 30 de km de Timișoara, acolo unde este Rezervația ornitologică Mlaștinile Satchinez. Puteți ajunge cu mașina, iar pentru vizite în rezervație vă stau la dispoziție bicicletele, pe care le puteți închiria gratuit. În areal sunt amenajate zone de odihnă și pentru servirea gustărilor în aer liber. Ghidul Maria Rabonțu stă la dispoziția celor care au nevoie de informații la tel. 0256.379.500.

Turismul de familie este promovat de Asociația de Turism Timiș, în colaborare cu infocentrele din județ și cu producătorii locali. „Este un demers inițiat cu scopul de a oferi timișorenilor – și nu numai acestora – informațiile necesare pentru a putea călători în siguranță aproape de casă, în Banat, în excursii de o zi, în grup de maximum 4-6 persoane. O formulă care poate oferi oricui șansa de a rămâne sănătos păstrând o normalitate a lucrurilor care ne făceau plăcere tuturor.”, transmit cei de la Asociația pentru Promovarea Turismului în Timiș.

Și Cascada Șopot din Pietroasa merită descoperită împreună cu familia, în această perioadă a anului, pentru spectacolul oferit de natură. Și aici se poate ajunge cu mașina, iar în zonă există panouri cu detalii despre producătorii locali de la care turiștii pot achiziționa produse din zonă. Se pot face drumeții și la alte obiective turistice din apropiere, iar detalii vă poate oferi profesorul Iosif Martinescu, la numărul de telefon 0728.961.929.

La Margina, producătorii locali vă pregătesc gustări specifice zonei pe care le puteți lua la pachet în drumețiile de o zi pe dealurile line ale Țării Făgetului. Aici familiile pot închiria gratuit bicicletele Eco Timiș. La Margina se ajunge cu mașina, direct pe autostradă. Există locuri de parcare și acces la toalete publice la infocentrul turistic Margina, de unde se pot ridica și bicicletele. Informații, la ghidul de turism Damaris Sivu, telefon 0723.124.952.

Cei care vor să folosească exclusiv bicicletele pot merge pe pista amenajată până aproape de granița cu Serbia. La Otelec, turiștii pot părăsi pista pentru a se deplasa încă 4 kilometri până la Iohanisfeld, unde pot vizita o mini fermă de struți și pot servi un prânz târziu în aer liber, pe terasele restaurantului Bikmania sau la pizzeria Bar Park. Iar la Șura din Dumbrava puteți savura pâine de casă și mâncare tradițională direct pe un balot de paie, împreună cu copiii. Tot aici puteți vizita atelierul olarului. Mai multe despre program puteți afla la tel. 0721.689.776.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/