Călătorie fotografică în timp. Flavian Savescu, înlănțuind ere prin artă

1000x100

O expoziție fotografică aparte va avea loc săptămâna viitoare la Reșița, sub semnătura artistului Flavian Savescu. Lucrările pregătite invită la o călătorie în timp cum numai imaginația stârnită de artă o poate materializa în ochii privitorului.

Galeria de artă „Agora” din Reșița va fi cea care va găzdui vernisajul expoziției intitulate „Cuantuum. Înlănțuind ere”. Lucrările poartă semnătura lui Flavian Savescu, renumit pentru numeroasele premii dobândite la diverse concursuri fotografice din întreaga lume și, totodată, profesor de artă fotografică la Școala Populară de Arte „Ion Românu” din Reșița.

„Expoziția face parte dintr-un ciclu de trei manifestări asemănătoare și are ca temă de bază fotografia etnografică, fiind prima care inițiază acest ciclu. Dar mi-am dorit să creez un liant între ere, de aici și titlul, adică între era fotografiei pe film și era fotografiei digitale și să o leg oarecum de alte două expoziții ce urmează a avea loc în Reșița, creând un eveniment puțin mai extins. Este vorba de expoziția ce urmează a fi organizată de Școala Populară de Arte și Meserii ION ROMÂNU și care are ca temă fotografia documentară și o expoziție aflată în patrimoniul Muzeului Național al Țăranului Român pentru care am primit aprobarea de a o expune în Reșița și care este creată pe sistemul fotografiei vechi, pe film.”, explică Flavian pentru expressdebanat.ro.

Artistul spune că prin denumirea dată acestei expoziții „Cuantuum. Înlănțuind ere” a vrut, de fapt, să sublinieze ideea de tranzit între fotografia clasică și cea digitală. „Dar, deși am spus că are la baza fotografia etnografică, expoziția mea nu este despre acest gen de fotografie. Despre ce este ea? Îi las pe pasionați să își dea seama singuri.”, mai spune Flavian.

Fiind și profesor în domeniu, Flavian Savescu dorește ca, prin expoziția sa și prin celelalte două care urmează, să ofere privitorilor și răspunsul la întrebarea: ce este determinant în fotografie?

Așadar, cei care doresc să aibă parte de o experiență vizuală inedită sunt așteptați joi, 12 septembrie, la ora 18.00, la Galeria de artă „Agora” din Reșița. În deschiderea vernisajul va avea loc un scurt program muzical oferit de prof. Marius Dobre și prof. Cristina Răduț, din cadrul Școlii Populare de Arte și Meserii „Ion Românu”.