Municipalitatea schimbă planul în ceea ce priveşte câinii comunitari, întrucât costurile pentru întreţinerea lor sunt enorme. Asta mai ales că modul în care sunt tratate patrupedele trebuie să corespundă cerinţelor Uniunii Europene.
Administraţia publică locală din Reşiţa a bătut palma cu un ONG din Elveţia, care se va ocupa de câinii comunitari din oraş. Instituţia din Elveţia lucrează deja cu câteva primării din vestul ţării, iar parteneriatul funcţionează foarte bine. Acest aspect i-a determinat şi pe liderii municipalităţii reşiţene să ia în calcul o astfel de colaborare. Prin urmare, lucrurile vor evolua în favoarea patrupedelor care le fac oamenilor viaţa grea pe străzile municipiului. „Reprezentanţii Asociaţiei vor asigura, pe lângă alimente și medicamente, asistenţă medicală. Vor încheia un contract cu un medic veterinar din Reşiţa, care se va ocupa de câinii de la padoc. Am fost elogiați în presa din Elveția pentru semnarea acestui parteneriat, pe care îl vom continua”, a declarat Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei.
În plus faţă de toate aceste lucruri, elveţienii vor înlesni adopţia câinilor, care ar putea ajunge chiar şi în alte ţări din Uniunea Europeană.
Adio padoc de la Minda
Pentru că în Dealul Lupacului există acum alternativă la padocul de la Minda, administraţia locală are în plan închiderea acestuia din urmă. „Vom igieniza zona şi vom scoate la vânzare terenul de la Minda”, a subliniat edilul-şef, care este de părere că cel de la Lupac va fi suficient.
Oficialii de la Primărie au făcut un calcul cu banii pe care îi consumă în momentul de faţă comunitarii din oraş, iar suma se ridică la 12.000 de lei pe lună. Anual, peste 100.000 de lei se duc pe întreţinerea, tratarea şi capturarea câinilor vagabonzi. La padoc trăiesc acum aproximativ 200 de patrupede.
Parerea mea e ca in astfel de vremuri grele sunteti pur si simplu fraieri ca dati bani care pot fi painea, cartile si hainele copiilor vostri ca sa tineti niste caini pe care nu-i vrea nimeni.