VIDEO/FOTO: S-a mutat într-o clădire modernă

Timp de patru ani, Primăria Păltiniş a funcţionat în patru încăperi improvizate în fosta şcoală. De astăzi, comuna cărăşeană are o primărie nouă, construită din bani de la bugetul local.

În prezenţa reprezentanţilor Consiliului Judeţean Caraş-Severin, ai Prefecturii, consilierilor locali şi constructorului a fost inaugurată astăzi noua Primărie din Păltiniş. Panglica a fost tăiată de primarul Ioan Popovici şi Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean. La Păltiniş a fost nevoie de o nouă construcţie pentru administraţia publică locală după ce vechea locaţie a fost retrocedată şi proprietarul a cerut o chirie prea mare, 2.500 de lei pe lună. Primarul Popovici a acceptat să plătească doar trei luni chiria, timp în care a amenajat în şcoala ce se desfiinţase un spaţiu în care administraţia locală să-şi desfăşoare activitatea. În 2007 a realizat proiectul de construire a unei clădiri noi, moderne, din fonduri proprii, cu sprijinul Consiliului Judeţean.

 

YouTube video

Pentru că banii la bugetul local nu au fost deloc mulţi, clădirea a fost dată în folosinţă abia la patru ani după demararea lucrărilor. S-a făcut şi economie, pentru că o parte din lucrări au fost realizate în regie proprie, cu angajaţi ai Primăriei. Începând de luni, locuitorii comunei îşi vor putea plăti taxele şi impozitele într-o clădire frumos amenajată, iar primarul Popovici va putea primi în condiţii dintre cele mai bune orice musafir din ţară şi străinătate.

YouTube video

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157632674672198″]