Câinii fără stăpân din Berzovia, ridicați de pe domeniul public

berzovia catura caini

Problema câinilor comunitari se resimte și la nivelul unității administrativ-teritoriale Berzovia, a cărei conducere a trecut de la vorbe la fapte.

Două acțiuni de capturare a câinilor fără stăpân de pe domeniul public au avut loc, luna aceasta, pe raza comunei Berzovia. Primarul Mircea Ion Serafin mărturisește că numărul acestora a crescut considerabil în ultima perioadă, fiind nevoie de astfel de acțiuni pentru a preîntâmpina situațiile nedorite. S-a insistat pe zona unităților de învățământ și a instituțiilor publice, frecventate de cetățenii comunei.

„Toate comunele au probleme cu câinii fără stăpân, dar la Berzovia fiind intersecția cu Ramna, Vermeș și Măureni, bănuiesc eu că unii cetățeni din comunele vecine își abandonează animalele pe raza comunei noastre. Am avut două acțiuni luna aceasta, una făcută cu cei cu care avem contract încheiat, este vorba despre adăpostul de câini de la Reșița, și o alta cu o asociație din Mehadia. Aproximativ 20 de câini au fost ridicați în cadrul celor două acțiuni. Am insistat pe zonele din apropierea unităților de învățământ și a instituțiilor publice, dar și pe zonele unde traficul e mai mare, pentru că unii câini sunt mai prietenoși, alții mai puțin, și nu ne dorim situații neplăcute.”, a precizat primarul comunei Berzovia.

1000x100 casa brutarului

berzovia caini 2