Cărășenii, așteptați să depună cererile pentru Programul „Tomata”

organic tomatoes

Direcția Agricolă Caraș-Severin reamintește legumicultorilor din județ că termenul limită pentru depunerea cererilor în cadrul Programului „Tomata” este 1 aprilie, iar valorificarea producției se va face până la data de 30  iunie 2023, inclusiv.

Schema de ajutor de minimis se aplică pentru susținerea producției de tomate în spații protejate, cultivate în ciclul I de producție. Ajutorul financiar se acordă producătorilor agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător valabil până la 31 decembrie 2023, producătorilor agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderilor individuale și întreprinderilor familiale, producătorilor agricoli persoane juridice. Cuantumul ajutorului de minimis este de 3.000 euro pe 1.000 mp de beneficiar.

Pentru a primi ajutorul de minimis pentru producția de tomate în spații protejate, beneficiarii trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele criterii de eligibilitate: să utilizeze o suprafață cumulată de minimum 1.000 mp cultivată exclusiv cu tomate în spații protejate; să obțină o producție de minimum 3 kilograme de tomate pe metrul pătrat și să valorifice o cantitate de tomate de minimum 3.000 de kg de pe suprafața respectivă. Ultima zi de depunere a documentelor justificative (copia rapoartelor fiscale de închidere zilnică/factura/fila/filele din carnetul de comercializare), este 14 iulie 2023 inclusiv.

1000x100 casa brutarului

„Ca element de noutate, pentru simplificarea aplicării programului, se va efectua o singură verificare, după notificările transmise de către potențialii beneficiari cu cel puțin 10 zile înainte de recoltare, care va viza identificarea suprafeței înființate, precum și evaluarea producției de tomate înainte de recoltare.”, precizează reprezentanții Direcției Agricole Caraș-Severin.