Câinii cu stăpân din Moldova Nouă, înscriși într-un registru special

po 1000x100px (3)
explo 1000x200

Orașul de la malul Dunării încearcă să pună ordine în problema câinilor fără stăpân. Astfel, pentru a ține în frâu situația, pe lângă organizarea campaniilor de sterilizare, dar și a demersurilor făcute pentru construirea unui adăpost pentru patrupede, Primăria Moldova Nouă a demarat procedurile pentru înființarea Registrului Câinilor cu Stăpân.

Pe modelul orașului Oravița, în perioada 1 iulie-31 decembrie, fiecare cetățean al orașului Moldova Nouă se va prezenta la Secretariatul Primăriei și la Registratură pentru a declara numărul de câini pe care îi are în îngrijire concomitent cu prezentarea documentelor care atestă dovada vaccinării antirabice, a microcipării și a sterilizării. În caz contrar, nerespectarea prevederilor legale (Legea 258/2013) poate atrage amenzi usturătoare pentru iubitorii de animale, sancțiunile în acest caz fiind cuprinse între 5.000 și 10.000 lei.

Campania de recensământ a animalelor cu stăpân se va desfășura până la sfârșitul anului în curs, urmând ca, după această dată, autoritățile locale să desfășoare controale, deținătorii animalelor nedeclarate suportând consecințele legale.

banner 1000 x 100 hd
expresb 1000x100

Excepțiile prevăzute de lege pentru sterilizare, dar nu și microciparea, sunt câinii de rasă cu pedigree, certificat de origine eliberat de Asociația Chinologică Română și cei a căror stare medicală nu permite anestezie sau intervenții chirurgicale. Pentru a face dovada tuturor acestor lucruri, e necesară punerea la dispoziție a actului de origine eliberat de Asociația Chinologică Română sau o dovadă de la medicul veterinar, cu diagnosticul aferent.

Demararea tuturor acestor acțiuni pe raza orașului Moldova Nouă are un singur scop: prevenirea abandonului câinilor cu stăpân, un fenomen destul de frecvent, dar și înmulțirea câinilor cu stăpân și abandonarea puilor pe domeniul public.

banner 1000 x 100 hd
upt 1000x100
03 britannia 1000 x 100 gif