Cadou de Paște pentru Timișoara Saracens. Campioana a trecut clar de Dinamo

Rugbyștii de la Timișoara Saracens s-au impus clar, cu 36-14, în meciul cu Dinamo jucat pe Stadionul „Dan Păltinișanu”, unul dominat clar de bănățeni, care s-au mai relaxat la final și au permis si oaspeților să dea două eseuri. Cu acest rezultat, campioana a egalat la puncte, 44, pe CSM București, chiar înainte de meciul direct.

Timișoara a deschis scorul rapid, cu un eseu al lui Mureșan, transformat de Samoa. Imediat a dat eseu și Căpățînă, dar încercarea a rămas netransformată. Până la pauză, au mai dat eseuri Manumua și Taupaki, dar și eseurile lor au rămas netransformate. Astfel, la pauză s-a intrat cu 22-0, și bonusul ofensiv era deja asigurat. La reluarea jocului, Luke Samoa a reușit și el un eseu, transformat de Rupanu. A urmat o altă încercare a timișorenilor, semnată de Zaharia și transformată tot de Rupanu. Pe final, Dinamo a reușit să dea două eseuri. Mai întâi prin Cârlescu, apoi prin Manole, ambele transformate de Savu.

Pentru Timișoara, e foarte posibil să fi fost ultimul meci pe „Dan Păltinișanu”, deoarece până la o eventuală semifinală pe teren propriu, terenul din Ronaț ar putea fi terminat. „Cred că am luat maximul de puncte din prima repriză, iar apoi nu am mai fost așa concentrați în repriza secundă. Am jucat cam dezordonat la final. E bine că nu s-a mai accidentat niciun jucător. Trebuie să îi avem pregătiți pentru jocurile importante. Vom sărbători în seara aceasta. Urmează un meci important miercuri, cu CSM. Sperăm să jucăm semifinala acasă în Ronaț, dar pentru asta trebuie să ne asigurăm semifinala pe teren propriu. Apoi vom putea vedea cum stă treaba în Ronaț”, a precizat Sosene Anesi.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Dinamo a debutat cu unii tineri în acest joc. „Am încercat să adunăm o echipă, am venit cu 23 de jucători pentru că avem 12 accidentați. Știam ce ne așteaptă pentru că de fiecare dată meciurile au fost destul de grele în compania echipei din Timișoara. Sperăm să învățăm o lecție, pentru că foarte mulți jucători tineri astăzi au debutat. Cârlescu chiar a marcat și o încercare. La 19 ani, chiar mă bucur pentru el. I-am spus să aibă încredere în forțele lui. Noi ne creionăm o echipă pentru anul viitor. Încercăm în continuare să reușim să luăm un loc 5 sau 6 pentru finalele din play-out. Și cam atât. E clar că nu sunt mulțumiți și mi-aș fi dorit mai mult de la ei, dar putem spune că avem un punct pozitiv la pregătire fizică, la forță. Însă linia de treisferturi nu se ridică la nivelul la care ne așteptăm. Am jucat cu improvizații la numărul 10. Am jucat cu improvizații la numărul 15, am jucat cu improvizații la numărul 9. Una peste alta, este un meci echitabil pentru că Timișoara a aliniat o echipă de internaționali și de campioni”, a precizat antrenorul Cristian Hîldan.

Timișoara Saracens va juca din nou de 1 mai, în deplasare la CSM București, un joc restant. Partida va începe la ora 12.

banner 970 x 250