Ca la noi la nimeni! Producția de grâu la hectar de Cartea Recordurilor!

record agroconcept
promovare online Timisoara Casa Auto

Autoritatea numărul 1 în materie de recorduri, Guinnes World Record, a certificat performanța unei echipe românești care a reușit să recolteze cea mai mare cantitate de grâu în 8 ore, cu un total de 403,64 de tone, adică 6,15 tone la hectar. Operațiunea a avut loc la o fermă privată românească din comuna Șindrilița județul Ilfov, folosindu-se o singură combină și două tractoare performante mânuite de o echipă de patru operatori.

Din datele tehnice prezentate de observatorii internaționali rezultă că în timpul celor opt ore de muncă, a fost recoltat grâul de pe o suprafață de 65 de hectare, anunță publicația online Ferma. Chiar dacă în exterior temperatura a sărit de 35 de grade, în interiorul vehiculelor atmosfera este mai mult decât plăcută fiindcă nu mai e tehnica și nici combina ori tractoarele, ce au fost odată. Se lucrează elegant, cu sisteme de climatizare operate din bordul care pare navă spațială, dotat cu sisteme de navigație performante, care au nevoie doar de supraveghere umană calificată.

record grau

De altfel, tehnica nouă și utilajele agricole de ultimă generație au pătruns în toată România și cei mai interesați din domeniu au recurs demult la astfel de investiții. Ne gândim desigur la marii proprietari de terenuri și cultivatori de cereale din zona de vest a țării. Recent, pe internet au apărut imagini spectaculoase (pe care le puteți vedea aici) cu 6 combine aliniate la recoltat de grâu. Acestea aparțin unei cunoscute societăți italiene care activează în zona Dudeștii-Vechi – Valcani – Teremia Mare, din județul Timiș.

Se pune întrebarea: din toată producția obținută pe pământ românesc, rămâne ceva acasă sau grâul ia calea exportului după cum prețurile și voința proprietarului o dictează?

Cum-necum, discuția despre grâul de record mondial tinde să producă efecte pozitive asupra mentalului colectiv, trimițând în derizoriu teama de lipsuri și foamete!

 

promovare banner maxagro

foto: Facebook, revista-ferma.ro

 

 

 

 

 

publicitate tmc 640