Burse pentru dezvoltarea profesională a persoanelor cu HIV/SIDA!

A fost deschisă cea de-a V-a ediție a programului de burse destinate persoanelor seropozitive din România. Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Infectate de HIV/SIDA pune la dispoziție 2500 de euro pentru persoanele seropozitive care doresc să se dezvolte profesional.

La programul de burse „Dorel Pintilie” pot aplica cei care doresc să obțină o calificare profesională, certificări suplimentare sau să finalizeze studii liceale, o facultate sau un masterat. De asemenea, programul se adresează și celor care doresc să își îmbunătățească anumite abilități, care i-ar ajuta să obțină un loc de muncă sau să promoveze în cadrul companiei în care lucrează.

Este eligibilă orice persoană seropozitivă din România, dar care trebuie să își asume finalizarea studiilor sau a cursurilor pe care și le propune să le înceapă, cu condiția ca plata suplimentară să fie suportată de persoana în cauză dacă suma totală depășește valoarea bursei.

„Sprijinul financiar oferit prin bursă poate acoperi costuri directe ce țin de taxe de studii, taxe pentru participarea la cursuri, taxe pentru participarea la diferite forme de ateliere, școli de vară, programe. Nu există restricții privind domeniul profesional pentru care se aplică. E important totuși să fie detaliată motivația personală pentru cursul ales. Fiecare bursă oferită se va încadra în maximum 500 de euro.”, transmit reprezentanții Federației UNOPA.

Cei care doresc să se înscrie trebuie să completeze un formular până în data de 15 octombrie, ora 24.00. Valoarea totală a burselor este de 2.500 de euro, iar fiecare aplicație selectată se va încadra în suma de 500 de euro. Potrivit statisticilor, aproape 16.500 de persoane din România sunt infectate cu virusul HIV. În 2019, în județul Timiș, au fost depistate 36 de noi cazuri, dintre care un copil, iar în Caraș-Severin, cinci. Proiectul este derulat de către Federația UNOPA cu sprijinul financiar al GSK Romania.

banner 1000 x 100 hd