Burse de merit pentru elevii cu rezultate bune la învățătură dintr-o comună cărășeană

burse elevi

Primarul comunei Forotic, Alexandru Sporea, intenționează ca, din acest an școlar, să acorde burse de merit și excursii pentru elevii cu rezultate deosebite la învățătură.

Deși, momentan, totul se află la stadiul de intenție, Sporea spune că, în cel mai scurt timp, va iniția și un proiect de hotărâre, care va ajunge pe masa consilierilor locali în vederea aprobării sale. Edilul este încrezător că, în acest fel, elevii se vor dedica și mai mult studiului, iar competitivitatea va crește la nivelul fiecărei clase.

Din discuțiile avute cu dascălii noștri, nu avem tineri cu performanțe la învățătură. Și atunci, ca să creștem calitatea tinerilor, trebuie să-i punem pe învățat. Și cum putem face acest lucru, decât să-i motivăm cu ceva, pentru că nu îi putem obliga. De aici și ideea de a le acorda elevilor cu rezultate bune la învățătură, burse de merit. Nu am gândit cum va arăta aceasta, dacă o vom acorda într-o singură tranșă sau în două. Între timp, s-a schimbat directorul la școală, așa că urmează să vorbesc cu noua doamnă și să stabilim împreună toate detaliile. Pe lângă burse, m-am gândit că ar fi oportun să le oferim elevilor și câte o excursie.”, a declarat Alexandru Sporea.

upt 1000x100