Burse de merit mai puține, dar dublate. Șeful Inspectoratului Școlar Timiș: „Nu cred că trebuie să plătim un copil pentru a învăța”

51480655545 26c4b0eb77 k

Este revoltă în rândul elevilor din întreaga țară, după ce Ministerul Educației a decis să acorde burse de merit doar celor care au medii peste 9.50. Pe de altă parte, șeful Inspectoratului Școlar Timiș nu vede nimic rău în asta, susținând că „nu cred că trebuie să plătim un copil pentru a învăța”.

Ministerul Educației a schimbat criteriile de acordare a bursei de merit. Astfel, media necesară este 9.50, în loc de 8,50, cum era anterior. Noile decizii i-au determinat pe elevi să organizeze și un protest în fața ministerului, avertizând asupra faptului că 730.000 de copii din România rămân fără burse.

Însă, Marin Popescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, este de acord cu decizia luată de Ministerul Educației, susținând că astfel se încurajează competiția.

Numărul burselor de merit a crescut foarte mult în anul școlar trecut, pentru că nu au mai fost date tezele, iar evaluarea elevilor s-a diluat foarte mult. Este foarte bine că se acordă burse de la media 9,50 în sus, pentru că astfel se încurajează competiția. Nu cred că trebuie să plătim un copil pentru a învăța, acesta este jobul lui. Vor fi mai puțini elevi care vor primi burse de merit, dar cuantumul lor s-a dublat. Cred că este un efort bugetar mai mare decât a fost până acum”, a afirmat Marin Popescu.

Concret, valoarea bursei de merit a crescut de la 100 la 200 lei/lună. Potrivit datelor făcute publice de Inspectoratul Școlar Timiș, anul trecut 40 de elevi au primit burse de performanță, care acum sunt în valoare de 500 lei, 18.511 de copii au primit burse de merit, de 200 lei, 561 burse de studiu, de 150 lei, iar 4.066 elevi au primit burse sociale, în valoare de 200 lei.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/