Buncăr pentru terapie cu radiații la Spitalul Municipal Timișoara! Pe ce se mai cheltuie banii orașului?

În urma adoptării bugetului Timișoarei, primarul Nicolae Robu promite investiții majore pentru orașul de pe Bega. În cadrul prezentării proiectului de buget, în ceea ce privește sectorul medical, este menționată și investirea într-un buncăr pentru terapie cu radiații, dotat cu aparatură de ultimă generație!

Nicolae Robu își exprimă satisfacția în ceea ce privește trecerea proiectului de hotărâre – deși întârziată – a bugetului Municipiului Timișoara pe anul 2019. În total, bugetul consolidat este de 1.6 miliarde de lei, din care 974 de milioane de lei reprezintă bugetul local. Din acesta, 247 de milioane de lei vor fi direcționați către investiții.

„Noi ne-am făcut bugetul de funcționare, am încercat să fim cât mai raționali cu putință și ne-a rezultat astfel suma maximă, cu care putem porni la drum pentru secțiunea de investiții. Avem 247 de milioane de lei prevăzuți pentru investiții. (…) Nu-i o sumă mică, dar nici nu este cât ne-am fi dorit”, explică Robu.

În ceea ce privește distribuirea banilor în domeniile investiționale, cea mai mare parte a bugetului va fi investită în infrastructura de transport, adică 75 de milioane de lei. „Ținem foarte mult, așa cum am declarat în repetate rânduri, să îmbunătățim radical sistemul de transport public, pentru a-l face atractiv pentru cetățeni. (…) Avem 10 trasee de transport public școlar dedicate elevilor. (…) Vom continua angajarea de șoferi, de vatmani, ca să putem folosi parcul auto actual și viitor la maximum. (…) Timișorenii merită să aibă un sistem de transport public foarte bun și ne asumăm acele costuri. Noi nu ne propunem să facem profit la societatea de transport public, ci să oferim servicii de transport public de calitate”, declară Nicolae Robu.

1000x100 casa brutarului
expres banat 1000x100 (2)

Al doilea domeniu care a beneficiat de investiții considerabile este cel al sănătății, unde sunt alocați aproape 64 de milioane de lei, destinați în special finalizării lucrărilor la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”, în vederea realizării celei mai moderne unități spitalicești din țară. Pe lângă asta, edilul Timișoarei a adăugat că Primăria a demarat încă trei proiecte investiționale mari, cu referire la noua Maternitate, noul corp al Spitalului Municipal, precum și la crearea unui buncăr pentru terapie cu diverse radiații, dotat cu echipamente performante.

În continuare, s-au alocat 35 de milioane lei pentru învățământ, 26 de milioane de lei pentru combustibili și energie și 21 de milioane de lei pentru cultură.