Bumerang kosovar cu destinaţie finală Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni au depistat patru cetăţeni din Kosovo care au încercat să intre ilegal în România din Serbia, pe jos, pe la frontiera verde, anunţă I.T.P.F. Timişoara.

În data de 8 februarie, în jurul orei 19, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cruceni care executau misiunea de supraveghere a frontierei de stat au depistat, la aproximativ 200 de metri de linia de frontieră, patru persoane care se deplasau pe jos, dinspre Serbia spre România. Deoarece nu îşi justificau prezenţa în zonă, persoanele în cauză au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Kosovo, trei adulți cu vârste cuprinse între 24 şi 48 de ani și un minor de 17 ani. Bărbații au declarat că s-au deplasat pe jos, pe câmp și că doreau să ajungă în țări din vestul Europei. Aceştia au încercat să treacă frontiera din Serbia în România, pe jos, întrucât aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen“, precizează inspector principal de poliţie Petre Nicola, purtător de cuvânt al instituţiei.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cei patru cetațeni din Kosovo fiind preluați de autoritățile  de frontieră sârbe, în baza acordului de readmisie.