Tot mai multe semne de întrebare privind corectitudinea alegerilor locale apar odată cu numărarea voturilor și împărțirea mandatelor. La Fârliug se cercetează acum de către organele abilitate ce e cu buletinele de vot descoperite astăzi de femeia de serviciu!
Ioan Borduz a pierdut alegerile locale pentru funcția de primar în comună, dar a sesizat autoritățile cu privire la posibile fraude care au condus la un astfel de rezultat neașteptat. „A fost un amplu proces de fraudare a alegerilor. Am solicitat Biroului Electoral Central deschiderea unei anchete și anularea alegerilor pe motiv că procesele verbale la nivel de secție au fost modificate nejustificat. Am arătat că lipsesc șase buletine de vot, în condițiile în care diferența dintre mine și contracandidat e de doar trei voturi. Mai mult, candidatul de pe primul loc la funcția de primar a făcut, prin fraudă, calcule și modificări care au condus la un rezultat eronat al votului”, reclamă Ioan Borduz.
Biroul Electoral Central a respins plângerea, motivând că aceasta a fost formulată de o persoană lipsită de calitate. Astăzi, în Primăria Fârliug, acolo unde a funcționat Biroul de Circumscripție locală, femeia de serviciu a găsit mai multe buletine de vot. S-a sunat de urgență la 112 pentru ca organele competente să verifice dacă există urmele unei eventuale fraude electorale. „Astăzi, 2 octombrie, Secția 1 Poliție Rurală Reșița a fost sesizată prin apel 112, cu privire la faptul că într-o clădire aparținând Primăriei Fârliug au fost găsite buletine de vot nefolosite și anulate, de la alegerile locale din 27 septembrie. Echipajul deplasat la fața locului a stabilit faptul că cele sesizate se confirmă, fiind găsite patru dosare legate cu sfoară, conținând buletine de vot nefolosite și anulate, de la alegerile locale din 27 septembrie. Buletinele de vot anulate se aflau în sacii cu materialele folosite în cadrul procesului electoral (dosare, pixuri, drapele etc.), sacii aflându-se în incinta primăriei. Din verificările efectuate până în prezent, este vorba despre buletine de vot care nu au aplicată nicio ștampilă de vot. Polițiștii continuă verificările în acest caz pentru a stabili cu exactitate întreaga situație de fapt și de drept”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție al județului Caraș-Severin.
Cum s-au închis urnele, cum s-au încheiat procesele verbale și cum s-au predat buletinele de vot rămâne să elucideze în continuare organele competente.