Aproape 1.200 de elevi de la „Traian Lalescu“, trimiși acasă până la mijlocul lunii

Ca urmare a numărului mare de infectări cu noul coronavirus, s-a decis suspendarea cursurilor școlare organizate în Corpul A al Colegiului Național „Traian Lalescu“ din Reșița (ciclurile gimnazial, liceal, postliceal), cu 1.170 de elevi, pentru o perioadă de 14 zile. Cursurile școlare se desfășoară pe scenariul 3-Roșu.

Tot pe o perioadă de 14 zile, până în 14 octombrie, și pe baza aceluiași scenariu, vor funcționa clasele ciclului gimnazial ale școlilor din Constantin Daicoviciu și Zăgujeni, ai școlii primare din Soceni, ai școlii gimnaziale din Lupac și a celei din Clocotici, dar și clasa a IV-a B de la „Diaconovici Tietz“.

Până în data de 6 octombrie scenariul 3 este valabil pentru clasa a VIII-a de la Colegiul Național „Diaconovici Tietz “ și pentru grupa mijlocie și grupa piticilor de la Grădinița cu Program Prelungit Reșița. Clasele a XII-a D, de la Liceul Teoretic „Traian Vuia“, a XI/6 de la Colegiul Tehnic și VII-a B, de la Colegiul Național „Mircea Eliade“, toate din Reșița vor respecta scenariul 3.  În aceeași situație se vor afla cursanții anului II ai Școlii Postliceale „Mircea Eliade“, până în 11 octombrie și elevii clasei a VII-a B, de la Colegiul Național „Diaconovici Tietz“.

leader board 728 x 90 px

La ora actuală, dintr-un total de 409 unități de învățământ, 296 își desfășoară activitatea după scenariul 1, verde, 108 după cel galben și în cinci a fost instaurat scenariul 3, roșu.