350.000 de lei ajung la persoanele cu handicap

Perioada septembrie-decembrie încarcă bugetele administrațiilor publice locale. Se întâmplă acest lucru din cauză că, pe final de an, bugetul de stat rămâne descoperit, iar prioritățile sunt cu totul altele. Astfel că primăriile trebuie să suporte întreaga sumă din venitul propriu. Este și cazul Primăriei Reșița.

Potrivit legii, finanțarea protecției persoanelor cu handicap se realizează din bugetul local, cel al județului și din cel de stat. Perioada de final de an însă, îi bulversează pe cei care conduc destinele oamenilor la nivel local. Asta pentru că banii întârzie să vină din alte surse, iar primarii sunt puși în situația de a alege între cei defavorizați de soartă și oamenii care plătesc contribuțiile cu regularitate la bugetul local. Așa se face că, o parte dintre investițiile prevăzute la începutul anului, se mai taie de pe listă.

„Este al patrulea an când, din septembrie și până în luna decembrie, instituțiile statului nu acordă bani pentru ajutorul persoanelor cu handicap, dar și pentru persoanele care le asistă pe acestea. Primăria Reșița s-a implicat și vom asigura lunar circa 350.000 de lei, cu această destinație”, a declarat, astăzi, edilul-șef Mihai Stepanescu, pentru „Express de Banat”.

Acesta a subliniat faptul că este firesc să analizeze cu mare atenție capitolele de la care se taie finanțarea, însă oamenii nu pot fi lăsați fără venit. „Este normal să ne gândim la acest lucru. Vom lua din alte părți. Mai avem datorii la subvenții. Aceste categorii defavorizate, însă, nu putem să le lăsăm pe din afară. Reparațiile și investițiile au de suferit. Este al patrulea an, când situația se repetă”, a adăugat Mihai Stepanescu.

Comments

  1. suporter says:

    avem un primar foarte plangacios. toata ziua se vaita. probleme ? avem toti. dar le rezolvam.cu problema trebuie sa te iei de gat,sa te bati cu ea si o infingi,nu sa te trantesti cu curu in praf si sa te pui pe plans.una peste alta puteai sa candidezi la tine la tara, la rusca daca RESITA te depaseste.decat sa te certi cu suporteri ,mai bine adu investitori aici,fa locuri de munca ca mergem sa muncim prin caransebes si lugoj.

  2. cristina says:

    Sunt întru totul de acord cu suporter-ul! Unii o ţin într-o văicărelă, să nu mai apuce alţii să spună nimic! Este şi asta o tactică.