Bugetul propus de administrația comunei Dumbrăvița ridică semne de întrebare! „Dacă primarul nu face o dezbatere publică, facem noi!”

Au fost purtate discuții pe seama proiectului de buget propus de aleșii locali ai comunei Dumbrăvița pentru anul 2020, dar nu în prezența edilului. Oamenii și-au expus nemulțumirile în cadrul unei dezbateri publice organizate de Alianța USR-PLUS.

Reprezentanții celor două formațiuni politice spun că au organizat întâlnirea deoarece actuala conducere a Primăriei nu i-a chemat pe oameni la o discuție, ci le-a propus să depună la sediul instituției sau să trimită online propuneri și sesizări cu privire la proiect.

„În lipsa unei dezbateri care trebuia organizată de primar, el fiind cel care cunoaște ce se află în spatele fiecărei cifre, noi ne-am limitat la aceste numere seci la care am avut acces. Este vorba despre execuția bugetară așa cum a fost găsită pe site-ul ANAF și bugetul aprobat în anul 2019”, a spus Vasile Bledea, președintele USR Dumbrăvița.

Potrivit datelor prezentate, proiectul prevede că bugetul de venituri al comunei este de 91.990.40 lei, aproape dublu față de anul trecut, iar acest lucru a ridicat un semn de întrebare. „Dacă ne uităm la taxe și impozite pe clădiri, vedem o diferență de peste zece milioane de lei față de ceea ce s-a încasat anul trecut. În 2019 s-au încasat 5.618 milioane de lei, iar pentru anul acesta vorbim de 16.120. Asta este o anomalie”, a mai spus Bledea.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Oamenii cred că veniturile au fost umflate pentru a se putea justifica promisiunile având în vedere faptul că 2020 este an electoral. Au fost purtate inclusiv discuții legate de proiectele finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, caz în care sunt estimate venituri de peste 32 de milioane de lei, cu aproape 50% mai mult decât în 2019.

„Vedem că PNDL a devenit sursa principală de finanțare a lucrărilor publice în Dumbrăvița. PNDL e supranumit pixul lui Dragnea. În Dumbrăvița în principiu proiectele sunt pe infrastructură rutieră, dar mai mult de jumătate din cheltuielile aferente unui kilometru de stradă revin rigolelor. Din ce am aflat noi, PNDL II este într-o gravă lipsă de alocare de fonduri întrucât Guvernul Dăncilă a încercat să meargă mai departe cu proiectul neavând venituri bugetare”, a spus Radu Vlădescu, membru PLUS Dumbrăvița.

„Dubiul meu este legat de calitatea lucrărilor. Știm care străzi vor fi asfaltate? Că asta ne doare. Cu ce vor acoperi? Că piatra nu-i tot una cu asfaltul”, a completat un localnic prezent la dezbatere.

Primarul comunei Dumbrăvița este Victor Malac și se află la cel de-al doilea mandat.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/