Bugetul orașului Moldova Nouă, pe masa ministrului Finanțelor și a lui Frunzăverde!

Cel mai important proiect de hotărâre din 2015 pentru locuitorii de la malul Dunării n-a putut fi adoptat nici după a treia încercare, astfel că edilul-șef Matei Lupu a declanșat discuțiile pe linie politică.

Primarul orașului Moldova Nouă a solicitat în această săptămână o audiență la liderul de la Palatul Administrativ, Sorin Frunzăverde, pentru a-l pune în temă cu problemele din Consiliul Local. Asta mai ales că membrii PNL din for au refuzat să voteze legea locală, deși în aceasta au fost cuprinse cele mai multe dintre amendamentele solicitate.

„Nu am mai știut cum să le explic omenește faptul că un oraș nu poate funcționa fără un buget adoptat. Niciunde în Caraș-Severin n-a mai fost întâlnită o astfel de situație. Prin urmare, am cerut o audiență la președintele Consiliului Județean, care pe linie politică este vicepreședinte al Partidului Național Liberal, și i-am explicat problema pentru că este anormal ceea ce se întâmplă. Domnia sa a manifestat înțelegere și mai departe sper să poarte discuții în teritoriu, cu subalternii săi, a precizat primarul Matei Lupu.

Mai mult decât atât, acesta a spus că i-a adus la cunoștință problema bugetului și ministrului Finanțelor, Darius Vâlcov, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu acesta, dar nimeni nu poate interveni în bucătăria internă a forului local.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Lansez public încă un apel tuturor partidelor politice care au reprezentanți în Consiliul Local Moldova Nouă și le reamintesc liderilor care îi conduc că sunt deschis la discuții. Sper să ne putem vedea la începutul săptămânii viitoare cu toții și să clarificăm problema bugetului. În sens contrar, nu le vom putea da salariile profesorilor, nu vom putea acorda indemnizațiile persoanelor cu handicap și nici însoțitorilor acestora. Să găsim împreună o soluție comună astfel încât oamenii să nu aibă de suferit! Asta îmi doresc acum!, a adăugat primarul.

Până în momentul de față bugetul a fost dezbătut în plen de 3 ori, atât în ședință ordinară, cât și extraordinară. Potrivit legii, dacă aleșii se întrunesc în 3 ședințe ordinare consecutiv și nu aprobă niciun proiect de hotărâre, consiliul local riscă să fie dizolvat. Data pentru următoarea ședință n-a fost stabilită încă.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/