Șefii orașului nu se grăbesc să anunțe ce intenții au pentru acest an în plan investițional, cu excepția faptului că se va amenaja un aeroport utilitar, investiție intens contestată după lansarea ideii în spațiul public.
„Deocamdată nu avem sumele de la Finanțe din cotele defalcate din TVA, nu avem banii de la Ministerul Dezvoltării și nu putem să spunem la ce sumă se va ridica bugetul total. Din acest motiv nu putem definitiva lista cu obiectivele de investiții. În orice caz, până în 22 ianuarie sperăm să-l putem afișa la avizier pentru consultare publică și până la mijlocul lunii februarie e posibil să-l introducem în consiliu pentru aprobare”, a spus Cristian Galescu, viceprimarul Lugojului.
Bugetul local se va baza în principal pe un excedent de circa 75 de milioane de lei și venituri proprii ale municipiului de 50 de milioane de lei. La aceste sume se vor adăuga alți aproximativ 50 de milioane de lei de la Finanțe, plus veniturile proprii ale spitalului municipal. Suma totală alocată în buget va depăși 200 de milioane.
În ceea ce privește lista de investiții, cel mai probabil va fi alcătuită din lucrările neîncepute sau neterminate din anii trecuți și câteva proiecte fantastice precum aeroportul, un stadion nou-nouț cu mii de locuri și centrul nou pe strada Mocioni.
Administrația lugojeană a renunțat, se pare, la ideea construirii unui pod nou lângă podul de fier, după ce Comisia de Monumente a respins orice dialog pe această temă.