Autoritățile din Timiș și Timișoara au creionat deja strategia care va sta la baza bugetelor pe care le vor propune pentru 2024.
Primarul Timișoarei vrea ca în bugetul pe 2024 al orașului să se regăsească bani pentru continuarea marilor șantiere din oraș. Dominic Fritz vorbește despre „lucrurile care sunt simțite de oameni imediat”. Care ar trebui cuprinse în buget, cum ar fi plantările de copaci sau reparațiile mici de infrastructură din cartiere.
„Investițiile mari sunt importante, dar în același timp – și asta se va reflecta și în bugetul pe care o să îl propun anul acesta – e și important să avem acele lucruri care sunt simțite de oameni imediat. Trebuie să continuăm campania de plantări. Am plantat peste 3.000 de copaci anul trecut, în toate cartierele. (…) Intrăm în cartiere pentru a face trotuare, pentru a repara străzi cât de mult putem. (…) Cel mai important pentru mine este să ne focusăm pe investițiile din prezent, care sunt deja în curs, pe lucruri care se văd imediat și pe care oamenii le simt imediat în cartiere. În același timp, Timișoara nu este un oraș care își permite să trăiască doar în prezent, ci trebuie să pregătim marile investiții în viitor, cum este un nou spital municipal sau o nouă filarmonică.”, a declarat Dominic Fritz la Actual Regional de la TVR Timișoara.
La Consiliul Județean Timiș, Alin Nica vede un buget anual axat pe investiții.
„În 2024 ne concentrăm pe acele investiții și pregătirea noilor investiții care să constituie portofoliul nostru de proiecte pentru noul exercițiu bugetar european. Deja avem semnate sau în implementare contracte cu finanțare europeană de peste un miliard și jumătate de lei, ceea ce e un record în istoria Consiliului Județean Timiș, iar aceste proiecte trebuie duse până la capăt. Ele vor constitui nucleul bugetului nostru de investiții din 2024.”, a declarat Alin Nica.
Investițiile vizează infrastructura rutieră, dar și continuarea unui program cultural atractiv la Muzeul de Artă. Acesta a fost vizitat în ultimul an în mod special pentru expoziția-eveniment Brâncuși. „Consiliul județean lasă ca moștenire Timișoarei după anul în care a deținut titlul de Capitală Europeană a Culturii un muzeu național de artă de nivel european, care este capabil să gestioneze și să organizeze în continuare expoziții de înalt nivel. Pregătim alte expoziții cu rezonanță internațională despre care vom vorbi la momentul potrivit. Cert este faptul că muzeul nostru acum este în clubul select al marilor muzee europene în ceea ce privește conexiunea și relaționarea.”, a mai spus Alin Nica, potrivit căruia autoritățile județene sunt în tratative pentru organizare unor expoziții cu lucrări ale lui Picasso sau Monet.